Goed zo, Samsung: slimme ring werkt ook met telefoons van andere merken

©Bright

Samsung Galaxy Ring werkt ook met smartphones van andere merken
12 augustus om 21:24
Laatste update: 12 augustus om 21:24

De Galaxy Ring, de nieuwe slimme ring van Samsung, blijkt met Android-telefoons van andere fabrikanten op dezelfde manier te werken. Je hoeft niet per se een Samsung-telefoon te hebben om het maximale uit je Galaxy Ring te halen.

Aangezien Samsung tijdens de presentatie van zijn Galaxy Ring weinig informatie gaf over de compatibiliteit van de slimme ring, werd ervan uitgegaan dat de gadget vooral zou werken met Samsung-telefoons. Nu blijkt echter dat je geen enkele functie verliest als je de ring koppelt aan een andere smartphone. Dit omvat zowel de gezondheidstips als de Energy Score, waarvan eerder werd gedacht dat deze exclusief waren voor Samsung-toestellen.

Het werkt gewoon

Volgens GSMArena zou de ring 'prima werken met bijvoorbeeld de Motorola Razr Plus'. Hoewel de Energy Score de eerste dag nog niet beschikbaar was, verscheen deze een dag later toch, en de gezondheidstips begonnen na een paar dagen te werken. Daarnaast meldt de website dat de ring ook goed functioneert met de Honor Magic 6 Pro.

Met andere woorden: als je een Android-telefoon hebt van een ander merk, zoals Xiaomi of Motorola, en bang was dat je de Samsung-ring niet zou kunnen gebruiken met je toestel, dan kun je deze zorgen vergeten. Je kunt zonder problemen een Galaxy Ring kopen, zonder dat je daarvoor tot de 'Samsung Galaxy-club' hoeft te behoren.

Compatibiliteit ligt gevoelig

Compatibiliteit blijft een gevoelig onderwerp, vooral omdat bedrijven als Samsung en Apple graag willen dat klanten volledig de ervaring van hun merk beleven. Daarom proberen sommige bedrijven je net iets meer te bieden wanneer je hun hardware (of software) combineert met hun overige producten. Samsung zal ongetwijfeld ook dat doel nastreven, maar beseft tegelijkertijd dat het daarmee mogelijk nieuwe klanten misloopt.

Dit vormt een dilemma voor de Zuid-Koreaanse fabrikant, die maar al te graag een stijgende populariteit van zijn producten en diensten ziet. Door niet expliciet te benadrukken dat de ring ook compatibel is met andere hardware, lijkt het bedrijf te proberen het beste van beide werelden te krijgen, in de hoop dat consumenten vanzelf kiezen voor Samsung-producten, terwijl ze anders alsnog de kans hebben om de ring te kopen.

Onder druk gezet?

Ondanks positieve groeicijfers heeft Samsung het de afgelopen tijd druk gehad met het bedenken van strategieën om het bedrijf nieuw leven in te blazen. Managers zouden al langere tijd in het weekend werken om met nieuwe ideeën te komen. En hoewel Samsung's nieuwe line-up van telefoons en smartwatches niet veel vernieuwende inspiratie lijkt te tonen, iets waar de topman het mee eens was, verandert het bedrijf nu van koers wat betreft standaarden en compatibiliteit.

Zo worden sommige Galaxy AI-functies ook ondersteund op goedkopere toestellen, en nu moet ook de Galaxy Ring onder een zo breed mogelijk publiek aan populariteit winnen, of dat nu in combinatie met een telefoon van de concurrent is of niet. 

Kijk ook onze eerste indruk van de Samsung Galaxy Ring.

Lees meer over Samsung, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.