©Samsung

Alle Olympische atleten krijgen een Samsung-telefoon behalve die uit dit land

Alle Olympische sporters krijgen een telefoon van Samsung behalve die uit dit land

8 augustus om 18:39
Laatste update: 8 augustus om 18:47

Duizenden deelnemers aan de Olympische Spelen in Parijs hebben van sponsor Samsung de nieuwe opvouwbare smartphone Galaxy Z Flip6 gekregen. Maar dat geldt niet voor de atleten uit één land, bevestigt het Internationaal Olympisch Comité.

Samsung is een van de grote sponsoren van de Olympische Spelen in Parijs. De Zuid-Koreaanse fabrikant geeft in totaal zo'n 17.000 sporters een speciale Olympische editie van de vouwtelefoon Galaxy Z Flip6 cadeau.

Omstreden selfie

Meerdere medaillewinnaars maakten de afgelopen weken met hun gratis smartphone al selfies op het podium. Het leidde ook tot een opvallend moment, toen de tafeltennissers uit Noord- en Zuid-Korea samen een selfie maakten tijdens de prijsuitreiking. Dat ligt gezien de decennialange spanningen tussen Noord-Korea en Zuid-Korea heel gevoelig. Formeel zijn beide landen nog altijd met elkaar in oorlog. Als de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un in een slechte bui is, kan dit incident nog een staartje voor de tafeltennissers krijgen.

Geen gratis telefoon voor Noord-Koreanen

Nu blijkt dat Samsung de atleten uit Noord-Korea als enigen geen gratis smartphone heeft gegeven. Dat bevestigt het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tegenover het Franse persbureau AFP, zonder dit verder toe te lichten.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei eerder vandaag al dat het geven van smartphones aan Noord-Koreanen verboden is volgens een resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

Kijk ook onze video over de Galaxy Z Flip6, de Fold6 en de Galaxy Ring.

Lees meer over Samsung en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.