©Unsplash

Tesla brengt deze jarenlang beloofde functie eindelijk uit, bijna

Tesla brengt deze jarenlang beloofde functie eindelijk uit, bijna

20 augustus om 17:04

De auto's van Tesla zouden al jarenlang een soort zelfrijdende valet-functie moeten hebben. Nu lijkt het er eindelijk van te komen, maar niet te vroeg juichen.

Tesla heeft een ingewikkelde geschiedenis met autonome functies. Althans, het is vrij simpel: Elon Musk belooft dat zijn auto's binnen x maanden (x, niet X) volledig zelfrijdend zijn, en komt die belofte niet na. Maar Tesla hád al een wel een zelfrijdende functie die echt werkte: de oproepfunctie, waarbij je je Tesla vanaf de rand van een parkeerterrein naar je toe kan laten rijden. Zo hoef je je zelf niet te verlagen tot een wandeling op zo'n goor stuk asfalt.

Alleen: die functie bleek niet goed te werken met alleen de camera's op een Tesla. Bij oudere exemplaren van Tesla werkt de functie soms nog wel, omdat die werden geleverd met ultrasone sensoren. Tesla belooft ondertussen dat de oproepfunctie weer terugkomt, die dan puur op de camerabeelden van de auto en de AI van Tesla werkt.

Zelf parkeren kan straks ook

Dat geldt trouwens ook voor de misschien wel nog handigere auto-parkeerfunctie. Je stapt uit, en je Tesla zoekt zelf een plekje op het parkeerterrein. Dan is die oproep-functie ineens een stuk logischer, want dan weet je niet eens waar je auto zichzelf geparkeerd heeft. Musk beloofde in mei al dat beide functies 'binnenkort' uitgerold zouden worden, en dat lijkt eindelijk zo ver.

Tesla App Updates, dat de updates uitpluist, heeft in de nieuwste Tesla-update aanwijzingen gevonden voor de komst van de automatische oproepfunctie. Die heet trouwens 'actually smart summon', afgekort ASS: je kan Musk in ieder geval geen gebrek aan een bepaald gevoel voor humor verwijten. En dan is de vraag: is dit slechts de basis voor de functie, of wordt 'ie nu echt binnenkort uitgerold?

Meer Tesla en mis niets met onze Bright-app.