Tesla biedt Model 3 met goedkoper interieur aan - zoveel scheelt dat in de prijs

©Tesla

Tesla Model 3 nu ook met goedkoper interieur: wat doet dat met de prijs?
16 augustus om 20:24
Laatste update: 16 augustus om 21:15

Tesla verkoopt nu in één land een Model 3 met een goedkoper interieur, en daardoor ook een lagere prijs. Gaat de Nederlandse klant hier ook van profiteren? 

Wie in Mexico een nieuwe Tesla Model 3 wil kopen, krijgt nu verschillende interieuropties voorgeschoteld. Dat is best verrassend, want de automaker biedt doorgaans nauwelijks opties aan om de binnenkant van je Tesla naar smaak aan te passen. Dat kan nu dus wel, met mogelijkheden voor een goedkopere bekleding van normaal textiel in plaats van de vegan lederen afwerking. Die laatste optie is momenteel de standaard in elke Model 3.

Hetzelfde geldt voor de andere interieuropties waar Mexicaanse klanten nu een keuze in kunnen maken. Zo kan het nieuwe scherm van de boardcomputer, die in het vernieuwde model van dit jaar zit, uit het totaalpakket worden gehaald, net als de stoel- en stuurverwarming.

Keuzes maken

Ook de RGB-ledstrip die rondom het interieur loopt, kan de Mexicaanse consument vervangen door een witte ledstrip. Tenslotte is er de mogelijkheid om alleen de voorruit te voorzien van akoestisch glas, in plaats van alle ramen in de auto.

Het is onduidelijk of Tesla andere sturen en stoelen gebruikt voor de optie zonder verwarming, of dat bestaande exemplaren gebruikt worden met een softwarematige vergrendeling. Het zou niet de eerste keer zijn dat Tesla voor zo’n optie kiest: eerder deed het bedrijf dit ook al met stoelverwarming, die door een betaalde software-update geactiveerd kon worden.

Zoveel bespaar je

Maar wat bespaar je dan als je voor de goedkoopste opties kiest? Onder de streep kom je in Mexico uit op 749.000 pesos, schrijft Electrek. Dat komt neer op ongeveer 35.000 dollar, exclusief btw. Dat is zo'n 4000 dollar goedkoper dan de huidige Model 3-auto’s die in de VS verkocht worden. Ervan uitgaande dat Tesla aan het testen is in Mexico, kunnen de opties ook geïntroduceerd worden op de Europese markt.

Welke prijs je ook betaalt voor jouw Tesla Model 3, volgens onze autotester Rutger is het model van dit jaar 'de beste EV per euro'.

Lees meer nieuws over Tesla en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.