© Unsplash

Weer terugroepactie bij Tesla, nu om openvliegende motorkap

Tesla rolt update uit die probleem met openvliegende motorkap moet voorkomen

30 juli om 20:05

Tesla heeft een software-update uitgerold naar minstens 1,8 miljoen elektrische auto’s. De update lost een belangrijk probleem op, namelijk dat de motorkap van je Tesla in bepaalde omstandigheden open zou kunnen vliegen.

Tesla ontdekte het probleem eerder dit jaar in China. De sluiting detecteert soms niet goed of de motorkap open is, waardoor bestuurders geen waarschuwing krijgen wanneer die niet goed dicht is. Als bestuurders met een open motorkap rijden, bestaat de kans dat die openvliegt.

Na verder onderzoek bleek dat het probleem ook in Europa en Noord-Amerika voorkwam. Om die reden besloot Tesla een ‘terugroepactie’ te doen. Auto’s moeten niet fysiek terug naar de garage. Het probleem wordt opgelost met een software-update. Die wordt sinds 15 juli uitgerold naar de getroffen modellen. Dat blijkt uit een document dat werd ingediend bij de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst.

Deze modellen hebben het probleem

Verschillende Tesla’s hadden met het probleem te kampen. Het gaat om alle Tesla Model 3’s geproduceerd tussen 2017 en 2024, alle Model S’en van 2013 tot 2014, alle Model X’en van 2016 tot 2024 en alle Model Y’s van 2020 tot 2024.

Tesla zegt dat het zich niet bewust is van ongelukken die veroorzaakt zijn door het probleem. Het bedrijf zegt dat het mechanisme bij slechts 1 procent van de auto's defect is. Hoewel er volgens het bedrijf nog geen ongelukken zijn gebeurd, heeft het naar eigen zeggen uit voorzichtigheid besloten om alle getroffen modellen te updaten.

Tesla-eigenaren minder tevreden

Eerder deze maand werd bekend dat Tesla niet langer koploper is als het gaat om klanttevredenheid onder autobezitters. Meerdere traditionele automerken hebben Tesla ingehaald in een bekend jaarlijks onderzoek.

Lees meer nieuws over elektrische auto's en mis niets met onze nieuwsbrief.