© Samsung

Galaxy S25 Ultra krijgt deze grote verandering

Samsung Galaxy S25 Ultra wordt een grote upgrade

21 augustus om 21:06
Laatste update: 21 augustus om 23:40

De nieuwe Samsung-telefoon Galaxy S25 Ultra belooft een opvallende upgrade te worden. De smartphone krijgt volgens uitgelekte informatie een groter scherm en dunnere schermranden dan de voorganger. Met meer afgeronde hoeken en zachtere randen wijkt Samsung ook af van het strakke design van zijn voorganger.

Waar de Galaxy S24 Ultra nog een scherm van 6,79 inch had, zal de Galaxy S25 Ultra pronken met een display van 6,86 inch. Dat meldt de bekende leaker Ice Universe. Ondanks dit grotere schermformaat wordt het toestel iets smaller, met een breedte van 77,6 millimeter. Zijn voorganger is 79 millimeter breed. Dit moet het toestel iets makkelijker maken om vast te houden, wat een pluspunt is voor gebruikers die hun telefoon vaak in één hand willen bedienen.

Samsung heeft ook flink gesleuteld aan de schermranden. De bezels van de Galaxy S25 Ultra zijn veel dunner dan die van de S24 Ultra, zegt Ice Universe. Het toestel krijgt randen van slechts 2,3 millimeter rond het scherm, een volle millimeter dunner dan bij de S24 Ultra. Dit betekent dat gebruikers een vrijwel randloos scherm ervaren. De telefoon krijgt bovendien afgeronde hoeken, een scherp contrast met de rechte hoeken van zijn voorganger.

Snellere chip en betere camera's

De Galaxy S25 Ultra krijgt naar verluidt de Snapdragon 8 Gen 4-chip. Deze krachtige chip, geproduceerd door TSMC, bevat twee CPU-kernen met een maximale kloksnelheid van 4 gigahertz (GHz), en zes energiezuinige kernen die elk afkloppen op 2,8 GHz. Daarnaast wordt verwacht dat de nieuwe Adreno 8 GPU een prestatieboost van 40 procent zal bieden ten opzichte van de huidige generatie.

Ook op cameragebied stelt Samsung niet teleur. De Galaxy S25 Ultra zou een viervoudige camera krijgen, met een 200 megapixel (MP) hoofdcamera met optische beeldstabilisatie (OIS), een 50 MP ultragroothoeklens en twee 50 MP telelenzen met 3x en 5x optische zoom. Vooraan krijgt de telefoon een selfiecamera van 12 MP. De batterij blijft onveranderd, met een capaciteit van 5000 mAh, die je met 45W kan snelladen.

De Galaxy S25-serie laat nog wel even op zich wachten. De presentatie vindt waarschijnlijk in januari 2025 plaats. Dit najaar komt Samsung eerst nog met de Galaxy S24 FE.

Lees meer over Samsung, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.