Dit is de populairste abonnementsdienst van Apple

©Unsplash

Deze abonnementsdienst van Apple is het populairst
22 augustus om 01:05
Laatste update: 22 augustus om 01:07

De Apple-dienst met de meeste abonnees is niet Apple Music, en ook niet Apple TV+. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat Apple-gebruikers massaal betalen voor iCloud+.

Een nieuw onderzoek door Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) toont de grote populariteit van de abonnementsdiensten van Apple. Er is één dienst die er bovenuit steekt. Bijna twee derde van de Amerikaanse Apple-klanten betaalt namelijk voor iCloud+, de extra opslagruimte in de Apple-cloud voor bijvoorbeeld je foto’s en video’s. Daarmee overtreft iCloud+ de andere abonnementsdiensten, zoals Apple Music, Apple TV+ en AppleCare.

Apple Music

De muziekdienst Apple Music volgt op de tweede plaats: 42 procent van de Amerikaanse Apple-klanten heeft een abonnement op de Spotify-concurrent. Apple geeft nieuwe gebruikers momenteel tijdelijk drie maanden gratis Apple Music. Bijna een derde van de ondervraagden heeft een abonnement op Apple TV+.

Slechts 17 procent van de iPhone-kopers betaalt voor AppleCare, waarmee je een uitgebreide garantie krijgt. Bij de iPad-kopers is dat 35 procent. In andere landen zullen deze percentages overigens nog flink lager liggen. Zowel Apple Music als Apple TV+ hebben buiten de VS een veel minder groot marktaandeel.

Voor Apple zijn de inkomsten uit de diensten steeds belangrijker. Afgelopen kwartaal leverden de Apple-diensten 24 miljard dollar omzet op, een groei van 33 procent op jaarbasis, en daarmee zijn ze nu al goed voor 28 procent van de totale omzet.

iCloud+ en Apple One

Apple geeft je bij iCloud standaard slechts 5 GB gratis opslagruimte en heeft die limiet nooit verhoogd. Met iCloud+ krijg je meer ruimte en een aantal privacyfuncties. Voor 0,99 euro per maand krijg je 50 GB opslagruimte en voor 2,99 euro per maand kun je 200 GB aan bestanden in de Apple-cloud opslaan. Is dat nog niet genoeg, dan is er ook nog een abonnement met 2 TB ruimte voor 9,99 euro per maand.

Met Apple One biedt Apple ook nog bundels aan van meerdere diensten. Zo krijg je voor 19,95 euro per maand niet alleen iCloud+ met 50 GB, maar ook Apple TV+, Apple Music en Apple Arcade.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.