Apple Watch Series 10 en Ultra 3 komen eraan - dit weten we al

©Tomsguide

Dit is er uitgelekt over de Apple Watch Series 10 en Ultra 3
20 augustus om 20:22
Laatste update: 20 augustus om 20:35

De nieuwe Apple Watch-modellen staan weer volop in de belangstelling. Volgens de laatste geruchten krijgen zowel de Apple Watch Series 10 als de Apple Watch Ultra 3 een aantal interessante nieuwe functies. Dit is er tot nu toe uitgelekt over de nieuwe Apple Watches. 

Een van de belangrijkste verbeteringen in de Apple Watch Ultra 3 is de S10-chip. Deze nieuwe chip is naar verwachting sneller dan de huidige S9-chip, maar veel is er nog niet over bekend. Analisten en Apple-volgers, onder wie Bloomberg-journalist Mark Gurman, verwachten dat de S10-chip krachtig genoeg zal zijn om een aantal AI-functies naar de Apple Watch te brengen. 

Bloeddrukmeter en slaapapneu

Ook op het gebied van gezondheid en fitness lijkt Apple plannen te hebben voor de Apple Watch Ultra 3. Zo wordt er al lang gesproken over de toevoeging van een bloeddrukmeter, en nu lijkt het erop dat deze functie misschien zijn intrede gaat doen.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een functie die slaapapneu kan detecteren. Volgens Gurman bestaat de kans nog altijd dat deze functies er niet komen, omdat Apple moeite heeft om ze correct te laten werken.

Apple Watch Series 10 wordt groter

Deze nieuwe gezondheidsfuncties zouden ook beschikbaar zijn in de nieuwe Apple Watch Series 10. De kans is daarnaast groot dat dit model dit jaar ook een groter scherm krijgt. De kleinste uitvoering groeit van 41mm naar 45mm, terwijl de grootste variant van 45mm naar 49mm gaat.

Daarmee komt de Series 10 qua schermgrootte nagenoeg in het 'Ultra'-territorium. Dit betekent dat de Apple Watch Ultra 3 zijn grootste onderscheidende kenmerk verliest, namelijk het grote display.

Apple Watch Ultra 3 moet nog meer bieden

Door de groter wordende Series 10-modellen, wordt de Apple Watch Ultra 3 een stuk minder uniek. Bovendien blijft de Ultra verreweg het duurste model, met naar verluidt een vanafprijs van 799 dollar in de VS en 899 euro in Nederland.

Apple zal de Ultra 3 daarom moeten onderscheiden met andere features of verbeteringen, schrijft 9to5Mac. Mogelijk biedt het model geavanceerde scherm-technologie of komen er exclusieve varianten. Anders dreigt de Ultra-lijn zijn status als premium smartwatch te verliezen.

Apple onthult de nieuwe Apple Watch-versies waarschijnlijk tijdens het iPhone 16-event volgende maand, waarna ze al snel verkrijgbaar zouden zijn.

Volg het nieuws over Apple en blijf op de hoogte met onze Bright-app.