©Apple

Analist voorspelt dat vouwbare MacBook pas rond 2028 verschijnt

'Apple's eerste vouwbare MacBook verschijnt nog láng niet'

22 augustus om 13:40

Hoewel eerder werd uitgegaan van een opvouwbare iPad, lijkt het er nu op dat het toch eerder een MacBook zal worden. Naast de schermresolutie wordt er volop gespeculeerd over het jaar waarin we het product kunnen verwachten.

Hoewel de eerste opvouwbare iPhone volgens deze geruchten al binnen twee jaar op de markt zal verschijnen, zal het met andere opvouwbare Apple-producten niet zo’n vaart lopen. Waar eerder werd gedacht dat de iPad het volgende opvouwbare product zou zijn, lijkt het nu eerder een MacBook te worden (uh, die is toch al opvouwbaar). En de verwachte release? Daar hoef je niet op korte termijn op te rekenen: "Niet eerder dan 2028," zo meldt de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo op X.

Andere eigenschappen

De langere tijdspanne zou te maken hebben met technische uitdagingen. Je zou misschien verwachten dat het ingewikkelder is om iets op klein formaat opvouwbaar te maken, maar bij Apple lijkt het omgekeerde het geval te zijn. Dezelfde analist onthult dat de MacBook een 18.8-inch scherm zal krijgen. Apple zou eerder ook aan een 20.25-inch model hebben gewerkt, maar die plannen zijn inmiddels weer in de ijskast gezet. Misschien is er dus wel degelijk een maximumformaat als het aankomt op schermen, al zien we dit nog niet terug bij de iPhone. Bovendien blijft het de vraag of we tegen 2028 niet allang zijn overgestapt op wearables die ons voorzien van virtuele informatie, in plaats van, tegen die tijd misschien wel, lompe en immobiele schermen.

Met een korrel zout

We mogen niet vergeten dat voorspellingen die vier jaar vooruitlopen, in de tussentijd aanzienlijk kunnen veranderen, of zelfs helemaal kunnen worden geschrapt, zoals het geval was met de Apple Car. Toch is een opvouwbare functie, in vergelijking met een auto, slechts een gimmick, en gezien Apple's ambities op het gebied van dunne gadgets en het aanbod van concurrenten, zijn de geruchten over een opvouwbare MacBook best realistisch te noemen. De praktijk zal uitwijzen wanneer we klaar zijn voor zo'n product of dat Apple zich weer eens heeft laten leiden door een fear of missing out, zoals misschien een beetje het geval was bij de Apple Vision Pro. In de tussentijd zul je je MacBook gewoon moeten opvouwen zoals een laptop voor bedoeld is.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.