©AndroidAuto

Android Auto kampt met een spraakprobleem - tot frustratie van gebruikers

Android Auto kampt met een spraakprobleem en blijft vragen 'Wie wil je bellen?

23 augustus om 20:53
Laatste update: 23 augustus om 20:57

Een van de handigste functies van Android Auto is de spraakbediening, maar gebruikers hebben al weken last van problemen met de spraakopdrachten voor telefoongesprekken en sms'en.

Door een bug in Google Assistent kunnen sommige gebruikers van Android Auto niet bellen of sms’jes versturen met behulp van spraakopdrachten. Google Assistent blijft je dan vragen om het verzoek opnieuw te herhalen: "Wie wil je bellen?" Uiteindelijk lukt dat niet en gebeurt er niets.

Het probleem is de afgelopen drie weken volgens 9to5Google blijven optreden bij gebruikers die er last van hebben. Steeds meer gefrustreerde gebruikers van Android Auto klagen er over op het supportforum van Google. "Als ik probeer te sms'en of te bellen via het scherm met de microfoon, dan blijft Android Auto me alsmaar vragen wie ik wil bellen." Zelfs als Android Auto, nadat een spraakcommando niet werd verstaan, een knop toont waarmee je handmatig een contactpersoon kunt selecteren, werkt dit bij sommige gebruikers alsnog niet.

Google weet er wel van

Google heeft nog geen oplossing aangeboden. Wel heeft een lid van het Android Auto-team het probleem begin augustus op een forum al erkend. Dat is vaak een goed teken dat het bedrijf deze bug binnenkort oppakt, maar een oplossing laat nog altijd op zich wachten. 

Het kan nog wel even duren, want ook met de nieuwste testversie van de komende Android Auto-update doet het probleem zich voor.

Lees meer nieuws over Android en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.