©AAWireless

Android Auto wordt draadloos met deze Nederlandse dongel

Android Auto wordt draadloos met deze Nederlandse dongel

28 augustus om 13:23
Laatste update: 28 augustus om 15:03

Android Auto is mateloos populair want het maakt gratis van een saai beeldscherm een slim beeldscherm. Het is alleen jammer dat je de smartphone bij de meeste auto’s bedraad moet verbinden. Een adapter zoals die van AAWireless kan dat voor je oplossen.

Een Android Auto adapter is eigenlijk gewoon een dongel die van je bedrade aansluiting een draadloze aansluiting maakt via bluetooth. Sluit het kastje aan op de USB-aansluiting van je auto en maak via een app verbinding met je smartphone.

AA Wireless 2

AAWireless is een Nederlandse aanbieder van deze gadget. Ze zijn erg succesvol met de eerste versie van hun Android Auto Dongel en zullen binnenkort komen met de opvolger.

Deze zal toepasselijk de AAWireless 2 (of TWO) gaan heten en een flink aantal verbeteringen met zich meebrengen. Het apparaat zal nog kleiner worden en een fysieke knop krijgen met een opvallende paarse ring er om heen. Met deze knop kun je eenvoudig wisselen tussen verschillende gebruikers. Natuurlijk maak je gebruik van een app die je naast het verbinden ook het uiterlijk van  Android Auto laat aanpassen.

Apple CarPlay

Het is een veelgevraagde update, maar deze AAWireless 2 zal waarschijnlijk ook Apple CarPlay gaan ondersteunen. Dit maken we op uit de informatie die deze website haalt uit de software-update van de eerste generatie AAWireless. Hierin worden de nieuwe versie van het apparaat en de CarPlay functionaliteit genoemd.

Hieruit kunnen we ook concluderen dat we heel dicht bij de lancering van het apparaat staan. Hopelijk kunnen we hem voor de feestdagen kopen.

Lees hier meer over Android Auto en abonneer je op de nieuwsbrief!