Zeldzame ontslagronde bij Apple, wat is er aan de hand?

©Unsplash

Zeldzame ontslagronde bij Apple, wat is er aan de hand?
28 augustus om 14:50
Laatste update: 28 augustus om 15:10

Vandaag is bekend geworden dat 100 mannen en vrouwen ander werk moeten gaan zoeken. Ontslagen zijn zeldzaam bij een van de rijkste bedrijven van de wereld.

De afgelopen 24 maanden zijn er in de tech heel wat ontslagen gevallen. Bij Apple is dat redelijk beperkt gebleven. Wel werd onder andere de afdeling die de zelfrijdende auto aan het ontwikkelen was opgeheven. Ook werd er een kantoor in San Diego gesloten. Deze keer vallen de ontslagen weer allemaal binnen eenzelfde afdeling van Apple.

Ontslagen

Ongeveer 100 mensen die op de Apple Services-afdeling werken hebben bericht gehad dat ze binnenkort geen baan meer hebben. Ze krijgen 60 dagen de tijd om binnen Apple of daarbuiten een andere betrekking te zoeken.

Deze ontslagen vallen allemaal in de afdelingen die Apple Books en Apple News ontwikkelen. Dat is een signaal dat men in Cupertino deze twee diensten minder aandacht gaat geven. De reductie in arbeidsplaatsen moet een flinke kostenbesparing opleveren. 

Het is opmerkelijk dat juist bij Apple Services waar Books en News onder vallen deze bezuinigingen worden doorgevoerd. Services maakt binnen Apple een flinke groei door en heeft ook meer aandacht gekregen. Doordat de verkoop van toestellen lager uitviel, zag men dat er in de diensten-tak van Apple meer winst te behalen was.

Overigens meldt de bron dat de 100 medewerkers een andere betrekking binnen Apple moesten gaan zoeken. Het gaat dus niet zozeer om een besparingsmaatregel voor Apple in het algemeen als om het verleggen van de focus waardoor een aantal teams met minder mensen toe kunnen.

Lees hier meer over Apple en abonneer je op de nieuwsbrief