©Unsplash

Meta trekt de stekker uit zijn Apple Vision Pro-concurrent

Meta trekt de stekker uit zijn Apple Vision Pro-concurrent

24 augustus om 13:05
Laatste update: 24 augustus om 13:08

Meta had een high end-VR-bril in ontwikkeling die moest concurreren met de Apple Vision Pro. Het zou een goedkopere mixed reality-bril zijn die onder de 1.000 euro kostte, maar Meta kreeg het niet voor elkaar.

Meta zou gestopt zijn met het apparaat omdat het de prijs onder de 1000 euro zou willen houden, maar dit door de toevoeging van micro-OLED-schermen niet gedaan krijgt. Die prijs was erg belangrijk omdat de 3.500 dollar kostende Apple Vision Pro mede door zijn prijskaartje een minder groot publiek schijnt te trekken. The Information schrijft dat de mixed reality-bril van Meta in 2027 had moeten verschijnen.

Meta's mixed reality

Bij mixed reality kan een bril zowel een volledige virtuele wereld tonen als virtuele objecten op de ‘echte’ wereld laten zien. Die echte wereld zie je dan dankzij camera’s of door het glas heen. Het is dus zowel virtual reality als augmented reality. De bril was sinds november vorig jaar in ontwikkeling, maar Meta zou nu al zijn medewerkers van het project hebben gehaald. 

Meta heeft op Threads op een ietwat omslachtige manier aangegeven dat het gestopt is. “We hebben altijd veel prototypes in de maak, maar ze komen niet allemaal in productie. Met sommige gaan we verder, andere laten we schieten. Beslissingen zoals deze vinden doorlopend plaats. Verhalen gebaseerd op gesprekken over één individuele beslissing geven nooit het complete beeld,” aldus Meta-CTO Andrew Bosworth.

La Jolla

Of het tegenvallende resultaat van de Meta Quest Pro er iets mee te maken heeft, is niet duidelijk. Het project van Meta heette La Jolla, wat waarschijnlijk refereert aan de valleien bij San Diego die ontzettend mooi schijnen te zijn. In ieder geval lijkt het niet mooi te eindigen voor Meta’s La Jolla. Meta heeft ondertussen nog genoeg andere VR-brillen in ontwikkeling, dus waarschijnlijk kunnen alle voormalig La Jolla-medewerkers terecht bij die projecten. 

Abonneer je op onze nieuwsbrief om op te hoogte te blijven.