©IceUniverse

Samsung Galaxy S25 Ultra wordt dunner en lichter dan de iPhone 16 Pro

Samsung Galaxy S25 Ultra wordt dunner en lichter dan de concurrentie

28 augustus om 20:40
Laatste update: 29 augustus om 00:55

Hoewel de release pas begin volgend jaar wordt verwacht, lekken er steeds meer details uit over de Samsung Galaxy S25 Ultra. De nieuwe Samsung-telefoon zou wel eens de dunste en lichtste smartphone kunnen worden in de premium klasse. 

Om een idee te geven van wat je kan verwachten: de huidige Galaxy S24 Ultra heeft een dikte van 8,6 millimeter en weegt 232 gram. Volgens de bekende smartphone-leaker IceUniverse krijgt de opvolger een dikte van minder dan 8,25 millimeter en daalt het gewicht naar 221 gram. Hierdoor moet de Galaxy S25 Ultra prettiger in de hand liggen dan de voorganger.

Dat zou, als de geruchten kloppen, ongeveer even dun zijn als de nieuwe iPhone 16 Pro Max, maar vier gram lichter. De aankomende Google Pixel 9 Pro XL zou evenveel wegen, maar zou naar verluidt 8,5 millimeter dik zijn.

Wat is er nog meer bekend?

De S25 Ultra heeft volgens eerdere leaks meer in petto dan alleen een slank figuur. Het nieuwe model zou een 6,86 inch scherm krijgen, wat iets groter is dan het 6,79 inch display van de Galaxy S24 Ultra. Ondanks de grotere schermomvang, is de Galaxy S25 Ultra iets smaller met een breedte van 77,6 millimeter, vergeleken met de 79 millimeter van de S24 Ultra. 

Ook de schermranden zijn veel dunner, met een dikte van slechts 2,3 millimeter, wat resulteert in een bijna randloos scherm. Bovendien zijn de hoeken van het scherm meer afgerond, in plaats van de strakke hoeken van de voorganger.

Krachtigere chip

Onder de motorkap beschikt de Galaxy S25 Ultra naar verluidt over de nieuwe Snapdragon 8 Gen 4-chip, die twee krachtige CPU-kernen tot 4 GHz en zes energiezuinige kernen tot 2,8 GHz bevat. De verbeterde Adreno 8 GPU belooft een prestatieboost van 40 procent vergeleken met de huidige generatie. 

Op het gebied van fotografie heeft de Galaxy S25 Ultra een viervoudig camerasysteem, die zou bestaan uit een 200 megapixel-hoofdcamera met optische beeldstabilisatie, een 50 MP ultragroothoeklens, en twee 50 MP telelenzen met 3x en 5x optische zoom. Voor selfies is er een 12 MP camera aan de voorkant.

De batterij blijft een capaciteit van 5000 mAh houden en ondersteunt snelladen met een vermogen van 45W. 

Verwacht in januari

Apple onthult de iPhone 16-toestellen op maandag 9 september, maar op het nieuwe vlaggenschip van Samsung moet je nog maanden wachten. De release van de Galaxy S25-lijn wordt in januari 2025 verwacht.

Lees meer over Samsung, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.