©Samsung

Samsung wil zijn televisies ook zeven jaar updates geven

Goed nieuws: Samsung gaat zijn smart-tv's veel langer updates geven

23 augustus om 22:29

Niet alleen de smartphones van Samsung worden zeven jaar lang ondersteund met software-updates. Ook de recente smart-tv’s van het merk krijgen een langere ondersteuningsperiode met updates.

Samsung wil zijn AI-smart-tv's met Tizen OS veel langer van updates voorzien. Dat zou zijn gemeld in een interne briefing van Samsung. De krant The Korea Economic Daily heeft daar de hand op weten te leggen en meldt dat het beleid voor firmware-upgrades wordt uitgebreid. Daarin staat nu nog dat alleen Samsung Galaxy-smartphones kunnen rekenen op zeven jaar aan OS-updates, maar smart-tv’s komen daar ook bij. Momenteel worden de Samsung-televisies nog twee tot drie jaar na de release ondersteund.

Alleen de nieuwste smart-tv’s met AI-functies komen in aanmerking voor de langere ondersteuningsperiode. Ze worden gedurende zeven jaar ondersteund met nieuwe Tizen OS-updates. Tizen is het besturingssysteem van verschillende Samsung-apparaten, waaronder de Galaxy-smartwatches en televisies. 

Chinese concurrenten afschudden

De aanpassing lijkt onderdeel van Samsungs strategie om Chinese tv-concurrenten zoals Hisense en TCL achter zich te houden. Het Koreaanse bedrijf is marktleider op de tv-markt met 23 procent, maar de concurrentie uit China wordt steeds sterker. "We zullen de kloof in marktaandeel met Chinese bedrijven vergroten met zeven jaar aan gratis upgrades van Tizen voor AI-tv’s", zou Samsung-topman Seok Woo Yong tijdens de briefing gezegd hebben.

Upscalen naar UHD

Samsungs AI-tv’s bieden allerlei functies die kunstmatige intelligentie gebruiken om de gebruikerservaring te verbeteren. Zo wordt AI gebruiken om beelden van DVD en Bluray te upscalen naar hogere UHD-resoluties. Daarnaast kan machine learning gebruikt worden om stemgeluid in films en series prettiger in de geluidsmix te leggen. Ook worden stemcommando’s beter begrepen en wordt AI ingezet om content-suggesties te doen.

Lees meer nieuws over Samsung en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief