©Ziggo

Ziggo bouwt diensten op CI+ module en oude decoders af

Ziggo stopt met diensten op CI+ module en oude decoders

12 september om 19:10
Laatste update: 12 september om 19:24

Provider Ziggo stopt volgende maand met sommige interactieve diensten op oude decoders en de CI+ insteekmodules in televisies. Ook concurrent Delta zet een vergelijkbare stap met het afschaffen van apps van derden op zijn decoders.

Ziggo-klanten kunnen vanaf 1 oktober meerdere interactieve tv-diensten niet meer gebruiken als ze een CI+ module gebruiken of de oude decoders Cisco Mediabox en de Humax modellen 5100, 5200 en 5300. Ze moeten voor deze diensten overstappen op de Mediabox Next of Next Mini.

Geen programma's terugkijken

Ziggo-gebruikers van de CI+ insteekmodule en de oude decoders kunnen per 1 oktober niet meer programma’s terugkijken via TV Gemist en NPO Gemist. Ook kunnen ze geen series en films meer kijken en huren via het streaming-platform van Ziggo. 

Een CI+ module is een metalen insteekkaart met een smartcard erin die als een kleine digitale ontvanger werkt. Je plaatst de module rechtstreeks in een televisie. Hierdoor heb je geen losse decoder nodig. 

Bij overstap op een Mediabox Next of Next Mini kunnen ze alleen nog programma’s opnemen in de cloud en niet meer op een harde schijf. Ze krijgen dan bij programma’s van de RTL-zenders de gehekelde extra minuut aan reclames te zien, die niet zijn door te spoelen.

Delta

Provider Delta stopt per 1 oktober met enkele interactieve diensten op zijn IPTV-decoders. Apps van derden worden op de Aria710, Aria7x, Kamai7x en Kamai6x niet meer aangeboden. Ook Caiway-klanten gebruiken deze decoders in bruikleen. Volgens de provider is de goede werking van de apps niet te garanderen, doordat de ontwikkelaars ze niet meer updaten.

Delta werkt ook aan een nieuwe decoder die op Android TV is gebaseerd. Dat apparaat wordt momenteel nog getest onder een kleine groep gebruikers. Concurrenten Odido en KPN leveren al langer Android TV-decoders aan nieuwe klanten. Deze decoders hebben een groot aanbod aan apps van streamingdiensten, zoals Netflix en Viaplay.

Lees meer nieuws over streaming en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.