©Go Sharing

Koop je eigen deelscooter nu voor thuis

Je kunt straks je eigen gloednieuwe Go Sharing-scooter kopen voor thuis

31 augustus om 13:00

“Van Go Sharing naar No Sharing” wordt er gegrapt door Michel Talla. Hij veilt half september 940 stuks van de bekende groene deelscooters. Maar dan niet per se om te delen.

Go Sharing liet eerder deze week weten duizenden deelscooters van de straat te halen. Het bedrijf trekt zich terug uit 11 steden en dat betekent dat er 5000 scooters weggaan: een groot deel vertrekt naar Spanje, maar er blijven ook scooters in Amsterdam en Haarlem, waar het deelconcept voorlopig blijft bestaan. Echter wordt het wel verwarrend, want binnenkort rijden er mogelijk ook niet-deel-deelscooters in die steden. 

940 Go Sharing-scooters te koop

940 gloednieuwe Go Sharing-scooters worden vanuit een veilinghuis in Moerdijk van de hand gedaan. Ze werken origineel met de app, alleen zijn ze aangepast zodat iedereen ze kan gebruiken. De scooters komen nieuw in de doos: de spiegels, het voorwiel en het koffertje moeten er zelfs nog op gemonteerd worden. Dat mogen kopers zelf doen, net als het slot en het alarmsysteem die aangepast moeten worden, schrijft Omroep Brabant.

De veiling vindt 17 september plaats. Er schuilt wel een addertje onder het gras voor wie denkt zo aan zijn nieuwe elektrische scooter te kunnen komen: ze worden geveild per tien stuks. Er is niks mis mee, Go Sharing kan ze simpelweg niet meer gebruiken.

Nieuwwaarde: 2.500 euro

Mocht je zo’n felgroen apparaat kopen (of: tien dus), pas dan op voor brandstichters: één van de redenen dat de scooters voor overlast zorgden was dat ze vaak werden vernield en in de brand werden gestoken. Wel kun je de scooters mogelijk voor een klein prijsje kopen: het is een veiling, dus je kunt 100 euro bieden. Of het daar ook bij blijft is een tweede, maar de nieuwwaarde van 2500 euro zal waarschijnlijk niet worden gehaald.

Lees meer nieuws over elektrisch rijden.