Politie vindt door Find My iPhone 33 telefoons na diefstal op Mysteryland

©Unsplash

Politie vindt door Find My iPhone 33 telefoons na diefstal op Mysteryland
2 september om 16:15

De politie heeft 33 telefoons gevonden die mogelijk gestolen zijn op festival Mysteryland afgelopen weekend. De apparaten werden gevonden nadat een van de slachtoffers haar iPhone opspoorde met zoekdienst Find My van Apple.

De 33 smartphones werden gevonden in een tas in Tiel, die werd opgespoord nadat het slachtoffer haar op Mysteryland gestolen iPhone met de Zoek mijn-dienst van Apple kon lokaliseren. De politie heeft geen verdachte aangehouden.

De politie roept de eigenaren van de 32 andere telefoons op aangifte te doen en zich te melden. Om hun telefoon af te halen, hebben ze bij voorkeur het IMEI-nummer nodig van het betreffende toestel.

Automatisch Find my-netwerk

Find My, of 'Zoek mijn', is in het leven geroepen om zoekgeraakte Apple-apparaten terug te kunnen vinden. Naast iPhones kun je er ook je iPad, MacBook of Apple Watch mee vinden en natuurlijk de AirTag. Maar ook andere apparaten doen mee, zoals e-bikes van verschillende merken.

De aan je iCloud-account gekoppelde apparaten zijn zichtbaar op een kaart in de app, waarmee je ze kunt lokaliseren. In de Find My-app (of Zoek Mijn-app in het Nederlands) kun je verder ook je eigen locatie delen met die van vrienden en andersom, zodat je van mensen kunt zien waar ze zijn. Apparaten zonder eigen internetverbining geven hun locatie automatisch door via het mobiele netwerk van passerende iPhones.

Lees meer nieuws over Apple en mis niet met onze nieuwsbrief.