©9to5mac

Apple gaat voor goud met de iPhone 16 Pro (en dus niet voor brons)

Apple gaat toch niet voor brons: 'Dit is de gouden kleur van de iPhone 16 Pro'

30 augustus om 20:20
Laatste update: 30 augustus om 21:10

Bij de onthulling van de iPhone 16-toestellen laat Apple op 9 september waarschijnlijk een iPhone 16 Pro-model zien met gouden titanium afwerking. 

Dat schrijft 9to5Mac op basis van een anonieme bron die vorig jaar een iPhone 15 Pro met een grijze titanium-kleur voorafgaand aan de presentatie door Apple correct wist te melden. Apple gaat dus niet voor brons, zoals eerder deze maand nog werd beweerd door lekker Sonny Dickson, maar voor goud. Een afbeelding die door 9to5Mac is gedeeld geeft een goed beeld van welke tint goud je kunt verwachten.

De kleur is een stuk lichter dan de varianten die je eerder over de nieuwe iPhone 16 Pro voorbij zag komen. Die eerdere kleuren leken meer op brons. De kleur van 9to5Mac laat zich vergelijken met de nieuwe lijn koptelefoons die Apple-merk Beats onlangs samen met Kim Kardashian aankondigde.

De afbeelding maakt ook duidelijk waar de nieuwe capture-knop van de iPhone 16 Pro mogelijk komt te zitten. Er is namelijk een inkeping te zien vlak onder de slaapknop en die zou bedoeld zijn voor de nieuwe knop die speciaal is gemaakt om de Camera-app mee te bedienen.

Apple-event op 9 september

De gouden kleur verschijnt hoogstwaarschijnlijk samen met de witte, zwarte, naturel titanium en roze/bronzen iPhone 16-varianten die begin deze maand al werden gelekt. Vermoedelijk worden de kleuren over het algemeen 'voller' dan de pasteltinten van de iPhone 15-modellen.

Gelukkig hoef je niet lang meer te wachten om de iPhone 16's te zien, want Apple onthult de iPhone 16- en Pro-modellen op maandag 9 september. Vanaf 19 uur Nederlandse tijd volg je de presentatie via Apple.com en het YouTube-kanaal van Apple. Naast de nieuwe iPhones worden ook twee nieuwe Apple Watches en de AirPods 4 verwacht.

Wij zijn erbij

Erwin is er voor Bright natuurlijk bij in het Steve Jobs Theater op Apple Park in Cupertino, Californië. Bekijk zijn preview-video, waarin hij vooruitblikt op het Apple-event.

Volg meer over de iPhone 16 en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.