©iPhone

De iPhone 16 wordt op deze datum onthuld

Op deze datum wordt de iPhone 16 verwacht

23 augustus om 21:26
Laatste update: 23 augustus om 22:54

Apple is van plan zijn event voor de iPhone 16 op dinsdag 10 september te houden. Tijdens het event maken meer nieuwe Apple-producten dan alleen de iPhone 16 hun opwachting.

Dat meldt Bloomberg op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple. Tijdens het event onthult Apple behalve de nieuwe iPhone 16-serie ook nieuwe de Apple Watches en de AirPods 4. De iPhone 16's zouden vanaf 20 september verkrijgbaar zijn.

De datum van 10 september is opvallend, omdat op die dag de Amerikaanse presidentskandidaten Kamala Harris en Donald Trump voor het eerst tegenover elkaar staan ​​in een tv-debat.

Wat is er nieuw in de iPhone 16?

Er is al aardig wat uitgelekt over de iPhone 16’s, waaronder de nieuwe Capture-knop voor het maken van foto’s. De Pro-modellen krijgen een groter formaat, de batterijen in de nieuwe iPhones krijgen ook een upgrade en de toestellen verschijnen in nieuwe kleuren.

Op cameragebied zouden de grootste verbeteringen in de iPhone 16 Pro zitten, waaronder een 5x telelens, die ook al in de iPhone 15 Pro Max zit. Ook zou de ultragroothoeklens in de iPhone 16 Pro's van 12 naar 48 megapixel gaan. Dankzij een nieuwe sensor zou de hoofdcamera betere foto's bij weinig licht maken. Later dit najaar krijgen de nieuwe iPhones de beschikking over de nieuwe Apple Intelligence-functies.

Ook nieuwe Apple Watch en AirPods

Ook over de Apple Watch Series 10 en Ultra 3 is al het nodige uitgelekt. Zo krijgt de Series 10 een dunner ontwerp en een groter scherm. De kleinste uitvoering groeit van 41 mm naar 45 mm, terwijl de grote versie van 45mm naar 49mm gaat.

Bij de nieuwe AirPods valt op dat een van de twee nieuwe AirPods 4-modellen nu ook ruisonderdrukking krijgt. De laaddoosjes van de AirPods 4 krijgen nu ook usb-c, maar mogelijk is die van het goedkope model niet draadloos oplaadbaar. 

De eerste Macs met M4-chips

Apple wil dit najaar ook zijn eerste Macs met de nieuwe M4-chips presenteren. Het bedrijf heeft onlangs al de tests van vier nieuwe Mac-modellen opgeschaald, schrijft Bloomberg. De lancering van de nieuwe Macs zou ongeveer een maand na de onthulling van de iPhone 16 plaatsvinden. 

Volg meer over Apple en mis niets met onze nieuwe app.