8K-versie van televisie-gadget Philips Hue nu beschikbaar, binnenkort AR-functie

©Signify

Philips Hue Play HDMI synx box 8k nu beschikbaar
5 september om 09:30
Laatste update: 6 september om 12:02

Signify heeft de 8K-versie van zijn Philips Hue Play HDMI sync box uitgebracht. Binnenkort komen daar ook een stapeltje nieuwe plafondlampen bij en een AR-functie in de app.

Met de sync box van Philips Hue kun je de lampen in je huis mee laten doen met wat er op het beeldscherm van je televisie gebeurt. Hoewel je daar ook een Philips Hue-app voor kunt gebruiken, werkt die alleen met een klein aantal televisies.

De nieuwe sync box maakt gebruik van HDMI 2.1, en ondersteunt hogere verversingssnelheden. Bij 4K-beelden op spelcomputers gaat dat om 120 Hz. Bij video's in 8K ververst het beeld met het snelheid van 60 Hz.

Je kunt met de sync box tot tien verschillende Philips Hue-lampen in je huis synchroniseren met de televisie. Elke kleurenlamp is toe te voegen. De sync box werkt wel alleen via hdmi-apparaten zoals een spelcomputer of streamingbox, en niet met de apps van je slimme tv.

AR-functie en nieuwe plafondlampen

Binnenkort komt Philips Hue met een AR-functie in zijn smartphone-app, zodat je lampen inclusief lichteffecten in huis kunt testen voordat je overgaat op een aankoop. Deze functie werkt alleen met de duurdere versies van de iPhone.

Ook wordt het binnenkort mogelijk om meerdere Bridges in één woning te gebruiken, zodat je niet hoeft te wisselen om alle lampen te bedienen.

De Philips Hue HDMI sync box 8K is vanaf nu verkrijgbaar voor 349,99 euro. In de herfst komen er nog een stapeltje nieuwe plafondlampen uit. De Datura van 60x60cm of 120x30 kost 399,99 euro. De vierkante Tento tussen de 69,99 en 149,99 euro.

Lees meer over Philips Hue, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.