©Odido

Odido komt als eerste provider met internet voor thuis via 5G-netwerk

Odido komt als eerste provider met internet voor thuis via 5G-netwerk

5 september om 12:34
Laatste update: 5 september om 21:04

Odido komt later dit jaar met een nieuw internetabonnement voor thuis dat werkt via het 5G-netwerk van de provider. Odido heeft al een vergelijkbaar abonnement, maar dat werkt via zijn 4G-netwerk. Het nieuwe Klik&Klaar Internet is een alternatief voor bekabeld glasvezelinternet. 

Veel mensen in Nederland hebben thuis snel internet via glasvezel. Daarvoor moet er tot je huis aan kabel worden getrokken. Niet overal liggen die kabels al, waardoor sommige mensen overgeleverd zijn aan andere vormen van internet. Een thuisverbinding via mobiel internet is een van die alternatieven. 

Odido schrijft zelf dat het de nieuwe vorm van thuisinternet kan aanbieden vanwege de recent in gebruik genomen 3,5 GHz frequenties. Die frequenties, die voorheen nog niet in Nederland werden gebruikt, zorgen voor sneller 5G-internet.

3 keer sneller dan vorige versie

Wat de prijs van het nieuwe abonnement per maand gaat worden, is nog niet duidelijk. Voor vergelijkbaar internet via het 4G-netwerk van Odido betalen klaten tussen de 35 en 49 euro per maand. Bij het 4G-abonnement was de maximale downloadsnelheid 100 Mbit/s. Het 5G-abonnement moet een snelheid van 300 Mbit/s gaan bieden.

Tweakers schrijft dat bovendien de installatie van de nieuwe vorm van internet makkelijker is dan bij de 4G-versie. Daarvoor plaatste een Odido-monteur namelijk een antenne aan de buitenkant van het huis van een klant. Bij het nieuwe abonnement kunnen gebruikers via een app zelf ontdekken waar de beste plek in het huis is voor het 5G-modem, dat het internet ontvangt. Een antenne buiten is niet meer nodig. 

Lees meer nieuws over internet en mis niets met onze nieuwsbrief.