Samsung komt met een slimme bril: dit weten we al

©Ray-Ban

Topman verklapt de nieuwe gadget van Samsung
5 september om 22:33
Laatste update: 5 september om 22:45

Dat Samsung samen met Google en chipfabrikant Qualcomm werkt aan een nieuw product dat iets met mixed reality of augmented reality te maken heeft, is sinds vorig jaar al bekend. Maar toen was nog niet duidelijk wat voor soort gadget dat precies wordt. Nu heeft de topman van Qualcomm dat toch verklapt.

Volgens de Qualcomm-ceo Cristiano Amon gaat het om een mixed reality-bril, waarin een digitale laag over de echte wereld wordt gelegd. De Samsung-bril kun je dan draadloos koppelen aan je telefoon. Het wordt volgens de topman een 'geheel nieuw product', die 'compleet nieuwe ervaringen' mogelijk zou maken. In de bril wordt ook AI ingebouwd, die deels via de cloud zal werken. 

Ziet eruit als een normale bril

"Ik verwacht dat iedereen die een telefoon heeft een bijbehorende bril gaat kopen. Ik denk dat we het punt moeten bereiken dat de bril niet anders is dan een gewone bril of zonnebril. En dan kunnen we opschalen", zei Amon vandaag tegen de Amerikaanse tv-zender CNBC.

Het ontwerp van de Samsung-bril is nog niet bekend, maar de Qualcomm-topman verwijst in het interview naar de slimme Ray-Ban-zonnebril van Meta. Die slimme bril ziet eruit als een gewone zonnebril, maar heeft onder meer een ingebouwde camera en een spraakassistent.  

Een bril met Android

Er zijn nog weinig details bekend over het nieuwe Samsung-product, maar omdat het om een bril gaat en niet om een headset, is het aannemelijk dat de bril een stuk lichter wordt dan de Vision Pro van Apple. De Samsung-bril zou dan ook bedoeld zijn om urenlang te dragen.

Verder weten we al dat de bril op een speciale versie van Android gaat draaien en dat de Snapdragen XR2 Plus Gen 2-chip erin zit. De naam wordt mogelijk 'Samsung Glasses', omdat het bedrijf eind vorig jaar een merkrecht met die naam heeft geregistreerd. Wat de Samsung-bril gaat kosten, is nog niet duidelijk.

Volg meer nieuws over Samsung en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.