©Roborock

Deze robotstofzuiger kan een handige nieuwe truc

Nieuwe robotstofzuiger komt ook over hoge drempels heen

6 september om 03:03
Laatste update: 6 september om 03:14

Het smart home-merk Roborock heeft zijn nieuwe robotstofzuigers met een paar opvallende vernieuwingen aangekondigd. Volgens het bedrijf komen de nieuwe schoonmaakrobots over hogere drempels heen dan de concurrentie.

Roborock heeft op de techbeurs IFA 2024 in Berlijn zijn nieuwe robotstofzuigers en dweilrobots onthuld. De Roborock Qrevo Curv en Qrevo Edge hebben een opmerkelijke nieuwe functie, genaamd AdaptiLift-chassis. Dit zorgt ervoor dat de robots over drempels van 4 centimeter hoogte heen kunnen rijden. Dat is volgens Roborock beter dan de concurrenten. 

Met AdaptiLift wordt de robot automatisch opgetild. Behalve voor hoge drempels is dat ook handig bij het schoonmaken van hoogpolige tapijten. "Dit verbetert het vermogen om verschillende vloertypen schoon te maken", stelt Roborock.

Geen last meer van haren

De robots hebben ook een verbeterd anti-klitsysteem, dat voorkomt dat haren rond de borstels gaan klitten of zich ophopen. De hoofdborstel bestaat uit dubbele korte borstelrollen met spiraalvormige bladen, waarmee de haren naar de inlaat van de stofzuiger worden geleid. Een speciale zijborstel maakt tot in de hoeken schoon. Een van de twee moppen van de dweilrobot strekt zich ook uit naar de zijkant. 

De zuigkracht is ook verhoogd, naar 18.500 Pa. Het meegeleverde dockingstation heeft een zelfreinigende functie en kan ook de dweil wassen met warm water. De Roborock Qrevo Curv heeft met al die innovaties wel een stevig prijskaartje gekregen: 1500 euro. De robotstofzuiger is vanaf 9 september te bestellen.

Dunnere robotstofzuiger

Daarnaast komt Roborock nog met de extra dunne robotstofzuiger Qrevo Slim, die maar 8,2 centimeter hoog is. Dat formaat is mogelijk doordat het apparaat een andere, compactere lasertechniek gebruikt om zijn weg in huis te vinden. De zuigkracht van de Slim is wel wat minder, tot 11.000 Pa, maar de prijs is ook kleiner: 1300 euro. De releasedatum van de Qrevo Slim is nog niet bekend.

Volg meer nieuws over smart home met onze Bright-app.