IFA: Steeds meer goedkope koptelefoons van bekende merken, zelfs met ruisonderdrukking

©Anker

IFA: Anker en Belkin onthullen koptelefoons met active noise cancellation
6 september om 09:21
Laatste update: 6 september om 15:04

Koptelefoons met actieve ruisonderdrukking kunnen flink wat kosten, maar tijdens techbeurs IFA gloort wellicht een trend. Accessoiremerken Anker en Belkin hebben beide koptelefoons onthuld, voor redelijk zachte prijzen.

Zo'n beetje elk merk lijkt wel zijn eigen koptelefoon met noise cancellation te hebben. Sonos werd eerder dit jaar het langverwachte nieuwste lid van dit groepje koptelefoon-merken (waaronder ook de HEMA), nu zijn er weer nieuwe gegadigden. Tijdens techbeurs IFA hebben de bekende accessoiremakers Anker en Belkin allebei koptelefoons aangekondigd.

Anker had al koptelefoons onder zijn submerk Soundcore, nieuw is nu het model met active noise cancellation (ANC), Soundcore Space One Pro. Met 199 euro is 'ie goedkoper dan veel andere koptelefoons met ANC, maar Anker kennende krijg je alsnog veel waar voor je geld. De koptelefoon heeft 40 millimeter drivers gemaakt van polyetheretherketon (PEEK) en polyurethaan membraan. Dat zorgt volgens Anker voor 'een helder, gebalanceerd geluid'.

De Space One Pro heeft een flinke accuduur: tot 40 uur met ANC ingeschakeld en 60 uur met de ANC-functie uit. Als de koptelefoon bijna leeg is, dan zorgt de USB-C snellader voor een gebruiksduur van acht uur na slechts vijf minuten opladen voor de Space One Pro. De koptelefoon is er in zwart en crème en kan compact worden opgevouwen. Anker drukt de prijs door het reisetui niet mee te leveren: die is apart te koop voor 34,99 euro.

Wie Anker zegt moet ook Belkin zeggen

Ook Belkin heeft ook twee nieuwe koptelefoons aangekondigd: de SoundForm Surround en SoundForm Isolate. In de basis zijn die koptelefoons gelijk: 40 millimeter drivers, verbinding via Bluetooth 5.4 met multipoint voor twee apparaten tegelijk – maar ook de mogelijkheid om via mini-jack te verbinden. De accuduur van de koptelefoons is 60 uur, hoewel: de Isolate haalt 40 uur met ANC ingeschakeld, want dat is hier de onderscheidende factor.

De SoundForm Surround heeft geen ANC en kost 39,99 euro, de SoundForm Isolate bevat wel ANC en kost 59,99 euro. De koptelefoons zijn vanaf de herfst beschikbaar.