©Unsplash

Samsung Galaxy S25 wordt nog dunner dan verwacht en heeft minder scherpe hoeken

Samsung Galaxy S25 wordt nog dunner dan verwacht en heeft minder scherpe hoeken

9 september om 09:57
Laatste update: 9 september om 12:06

Wanneer ik dit schrijf zitten we aan de vooravond van de iPhone 16-lancering. Dat weerhoudt de geruchtenmolen er niet van gewoon door te draaien. Want naast de lancering van een nieuwe iPhone is de lancering van een vlaggenschip van Samsung ook erg belangrijk.

De Samsung Galaxy S25 is de verwachte opvolger van de Samsung Galaxy S24. Deze zal waarschijnlijk in januari verschijnen, ver voor de telecombeurs MWC in Barcelona. Natuurlijk zijn de ‘lekkers’ van het internet naarstig op zoek naar informatie over dit toestel.

Nog dunner

Een van deze ‘lekkers’ is @IceUniverse en die heeft weer wat informatie weten te bemachtigen over de nieuw aan te kondigen Samsung Galaxy S25 Ultra. De Ultra is het vlaggenschip van het vlaggenschip en zal de beste specificaties hebben en vanzelfsprekend ook het hoogste prijskaartje.

Volgens het lek zal de Samsung Galaxy S25 Ultra het dunste toestel uit de Samsung Galaxy S serie ooit worden. Met een dikte van 8,2 mm zal het apparaat 0,4 mm dunner zijn dan de huidige Samsung Galaxy S24. Voor de eindgebruiker zal er weinig verschil te merken zijn. Wanneer je 0,4 mm kan merken wanneer je het toestel beetpakt dan ben je wel heel gevoelig.

Weinig zichtbare veranderingen

De tijden van grote veranderingen aan smartphones zijn al heel lang voorbij, foldables niet meegerekend. De camera set-up zal een update krijgen. De hoofdsensor is nog steeds 200 megapixels, maar de ondersteunende telefoto camera zal van 10 naar 50 megapixel gaan.

Een grote kleine verandering zal het vooraanzicht zijn van het scherm. De Samsung Galaxy S24 Ultra had scherpe hoeken en daar was wat kritiek op, zo zou het toestel minder prettig in de hand liggen. Ice Universe heeft een render gemaakt waarin we het verschil tussen de Samsung Galaxy S24 Ultra en de Samsung S25 Ultra goed te zien is.

AI AI

Het zal, net als bij Apple, tijdens de lancering in januari vooral gaan om de mogelijkheden van Galaxy AI. De lancering van de Pixel 9 serie van Google met de integratie van Gemini heeft de lat wel weer een stuk hoger gelegd voor Samsung.

Lees hier meer over Samsung en abonneer je op de nieuwsbrief