Apple stopt na veel klachten met zijn FineWoven-hoesje - dit zijn je alternatieven

©Bright

Apple stopt na stortvloed aan klachten met deze iPhone-hoesjes
9 september om 23:19
Laatste update: 10 september om 13:56

Nadat Apple vanavond met trots zijn nieuwe iPhone 16 heeft aangekondigd, geldt dat niet voor het iPhone-hoesje waar het vorig jaar nog mee uitpakte. Het FineWoven-hoesje, dat een milieuvriendelijke oplossing moest zijn, is in alle stilte door Apple uit het assortiment gehaald. De vraag is nu: wat zijn je opties?

De oplettende kijker was het misschien al opgevallen: de nieuwe iPhone 16 droeg een ander jasje. Het materiaal was in ieder geval niet 'fijn geweven', zoals je wellicht had verwacht. In plaats daarvan biedt Apple momenteel alleen nog doorzichtige en siliconen hoesjes aan. Je zou op zijn minst verwachten dat het bedrijf wel een passend hoesje zou leveren voor zijn nieuwste aanwinst. Maar niets is minder waar, zo blijkt nu. Een gemiste kans of gewoon een gemiste deadline?

Krasjes en te duur

De reden dat Apple het FineWoven-hoesje uit het assortiment heeft gehaald, heeft waarschijnlijk te maken met de vele klachten die het bedrijf ontving. Zo zou het hoesje snel krassen oplopen en viel de duurzaamheid voor veel klanten tegen.

Voor 60 euro voldeed het product niet aan de kwaliteitseisen waarvoor Apple bekendstaat. Wat een alternatief had moeten zijn voor het leren hoesje van de vorige generatie iPhones, heeft nu plaatsgemaakt voor enkel de siliconen en transparante hoesjes.

Eerste iPhone-hoesjes van Beats

Apple-merk Beats, bekend van zijn koptelefoons en oordoppen, lanceerde vanavond zijn eerste iPhone-cases, die zijn ontworpen voor de iPhone 16. Volgens Beats is de buitenkant van de hoesjes behandeld met een 'glanzende krasbestendige coating'.

De Beats-cases bieden volledige ondersteuning van de nieuwe Camera Control-knop in de iPhone 16: vingerdrukken en veegbewegingen worden doorgegeven aan de knop. Ook hebben de Beats-hoesjes een extra ring met magneten voor een stevigere verbinding met draadloze MagSafe- en Qi2-laders.

Overlaten aan derden

Een mogelijke reden dat Apple zelf geen nieuw iPhone-hoesje heeft geïntroduceerd, is dat de markt hier doorgaans slim op inspeelt met innovatieve oplossingen. Denk maar aan de vele beschikbare accessoires voor de iPad of iPhone, waar Apple zelf liever niet aan begint. Het zou zomaar kunnen dat Apple zich liever wil richten op de kernaspecten van zijn producten en niet afgeleid wil worden door klachten over geweven hoesjes.

Apple presenteerde vanavond de iPhone 16, de iPhone 16 Pro, de nieuwe AirPods 4 en de Apple Watch Series 10. Er verdwijnt overigens nog een Apple-product uit de schappen, want de iPhone 13 is sinds vanavond ook niet meer te vinden in de Apple Store.