© Google

Google rolt de beste nieuwe functie van Gemini nu gratis uit

De beste nieuwe functie van Google Gemini is nu gratis beschikbaar

12 september om 22:25

Google Gemini is al even beschikbaar, maar de chatbot krijgt er op Android nu voor alle gebruikers een belangrijke nieuwe functie bij. Met Gemini Live moet het praten met je telefoon als een echt gesprek gaan voelen. De Live-functie was er tot nu toe alleen voor betalende Gemini-gebruikers, maar Google rolt het nu gratis naar alle gebruikers uit.

Het idee van Gemini Live is dat je er tegen praat alsof het een mens is. Vervolgens geeft je apparaat antwoord: niet door tekst op het scherm te tonen, maar door tegen je te praten. Je kunt hem op ieder moment onderbreken om iets toe te voegen aan je vraag en je hoeft niet telkens op een knopje te drukken als je wil beginnen met praten. Hiermee is Gemini Live in feite de opvolger van Google Assistent, maar dan slimmer.

Je kunt zelfs je telefoon vergrendelen of iets anders op je mobiel doen terwijl je een gesprek hebt met Gemini. Met een knop op het scherm of met een stemcommando kan je het gesprek stoppen. Vervolgens verschijnt een transcript van het hele gesprek in de app.

Nu ook gratis

Gemini Live was al een maand beschikbaar voor gebruikers met het betaalde Gemini Advanced-abonnement, maar Google maakte vandaag bekend dat de functie nu ook wordt uitgerold naar de gratis versie van de Android-app. Met Gemini Live heb je keuze uit tien verschillende stemmen, die behoorlijk natuurlijk klinken. Op termijn moet de functie ook naar iOS komen.

Engels als taal instellen

Gemini Live kan helaas nog niet communiceren met andere Google-apps zoals Gmail en is alleen nog in het Engels beschikbaar. Om het vernieuwde Gemini uit te proberen moet je daarom Engels als eerste taal instellen voor de Google Assistent. Ook dan is het nog niet zeker of je nu al toegang hebt tot de dienst, want Google rolt de gratis versie van Gemini Live niet voor iedereen tegelijk uit.

Er was meer AI-nieuws vandaag, want OpenAI onthulde een belangrijke nieuwe update van ChatGPT.

Volg meer over AI en abonneer je op onze nieuwsbrief.