Tesla stuurt deze knalgele Robotaxi nu al de weg op

©Tesla

Tesla stuurt opvallende Robotaxi de straat op
13 september om 21:39
Laatste update: 14 september om 01:43

Met nog minder dan een maand te gaan tot de onthulling van de Tesla Robotaxi trekt het bedrijf nu al de aandacht voor zijn zelfrijdende taxi. Tesla stuurde een wel heel opvallend verpakte Robotaxi de weg op.

Het gaat om een kanariegele Robotaxi die op het Warner Bros.-terrein in Los Angeles is gespot. De foto verscheen eerst op Reddit, maar werd weer verwijderd. Uiteraard werd hij daarvoor al opgeslagen en op X gedeeld. Je ziet een foto van het felgele voertuig, dat opvallend genoeg gevolgd wordt door een auto die op een Tesla Model 3 lijkt.

Het lijkt een actie om de aandacht een maand voor de officiële Robotaxi-onthulling op 10 oktober nog eens goed op de zelfrijdende auto te vestigen. De presentatie vindt ook plaats op het terrein van Warner Bros.

Het is de eerste keer dat er een Tesla Robotaxi in het wild is gespot. Eerder lekte al wel een conceptontwerp van het voertuig uit, maar een foto van een rijdende Robotaxi op straat is tot nu toe nog niet gemaakt. De twee lijken in ieder geval wel overeen te komen, zo blijkt uit de futuristische look die beide beelden laten zien.

Vertekend beeld

Desondanks blijft het gissen hoe de auto er daadwerkelijk uitziet: dit exemplaar is niet alleen voorzien van een felgele stickerbeurt: er lijken ook aanpassingen aan de buitenkant te zijn gedaan om een vertekend beeld te creëren van de auto. Pas op 10 oktober zie je hoe de auto er daadwerkelijk uitziet. De foto is van grote afstand genomen, dus zie je niets van de binnenkant. En juist daarover bestaan nog de nodige vragen.

Wel of geen stuur?

Met name het stuur en de pedalen van de zelfrijdende auto, of eigenlijk het wel of niet ontbreken daarvan, zijn grote vraagtekens. Het was jarenlang de bedoeling om geen stuur en pedalen in de taxi te plaatsen, maar het is de vraag of Tesla daar nog steeds zo over denkt. Om de zelfrijdende taxi de weg op te krijgen, moeten toezichthouders nog groen licht geven. Dat proces duurt veel langer als de Robotaxi geen manier heeft om handmatig de besturing over te nemen, wat natuurlijk het geval is zonder stuur en pedalen. Tesla-baas Elon Musk wilde er tot dusver in ieder geval niets over kwijt.

Lees meer over Tesla en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.