©Unsplash

Google Home krijgt een handige vakantiemodus - zo werkt het

Handig: Google Home krijgt vakantiemodus die inbrekers op een dwaalspoor zet

14 september om 00:54
Laatste update: 14 september om 00:58

De Google Home-app wordt binnenkort uitgerust met een vakantiemodus. Deze functie moet simuleren dat je thuis bent, terwijl je eigenlijk aan de andere kant van de wereld op een strand cocktails zit te drinken.

Dat blijkt uit de code van de app van Google Home, ontdekte Android Authority. De nog niet uitgebrachte functie wordt een nieuwe optie bij het selecteren van routines, speciaal toegespitst op vakantie. De vakantiemodus gebruikt net als de bestaande 'Thuis' en 'Weg'-routines het GPS-signaal van je telefoon en de sensoren van je Google Home-apparaten om automatisch te bepalen dat je op vakantie bent, en vervolgens te simuleren dat je gewoon thuis bent.

Die berekening wordt nu dus al gemaakt om te bepalen of je thuis bent of even de deur uit, maar voor langere afwezigheid komt er een nieuwe optie. Het is een functie waar klanten al lang om vragen en Google lijkt daar naar te luisteren.

Wanneer komt ie?

Je lampen, muziek en elektrische jaloezieën inschakelen alsof je thuis bent, terwijl je op reis bent, wordt dus een mogelijkheid. Door op een kalendericoon te drukken, kun je jouw vakantiedagen instellen. Het is nog niet bekend wanneer de functie voor alle Google Home-gebruikers beschikbaar komt, maar dat de optie er komt, lijkt nu wel een zekerheid.

Lees meer over smart home, en volg al het tech-nieuws met onze Bright-app.