Deze producten heeft Apple uit de schappen gehaald na release iPhone 16

©Apple

Deze producten heeft Apple uit de schappen gehaald na release iPhone 16
15 september om 16:00

Apple heeft afgelopen maandag nieuwe iPhones gepresenteerd. Traditiegetrouw betekent dat dat een aantal Apple-producten uit de schappen gaat verdwijnen. Oude versies moeten plaatsmaken voor nieuwe versies. Volgens 9to5Mac zijn in totaal acht producten uit de verkoop gehaald.

Met het verschijnen van vier nieuwe varianten van de iPhone 16 verdwenen twee versies van de iPhone 15. De Phone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn niet meer te bestellen bij Apple. Het bedrijf doet dit traditiegetrouw, zodat je bij het nieuwste toestel uitkomt als je het beste van het beste wilt. De iPhone 15 en iPhone 15 Plus zijn nog wel te koop als goedkoper alternatief voor de iPhone 16.

De iPhone 13, tot de presentatie van Apple te koop als goedkoper alternatief voor de iPhone 14, heeft nu plaats moeten maken voor de iPhone 14. Het komt er dus op neer dat je vanaf nu bij Apple kunt kiezen voor een iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max, iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 14, iPhone 14 Plus óf de goedkoopste iPhone SE. Via resellers zijn wellicht wat langer de apparaten te koop die nu officieel niet meer via Apple worden verkocht.

Geen Watch Series 9 en FineWoven-hoesjes meer

Met het verschijnen van de nieuwe Apple Watch Series 10 is de Apple Watch Series 9 uit de schappen gehaald. Dat zorgt ervoor dat je nu nog uit drie modellen kunt kiezen: de Apple Watch Series 10, de Apple Watch Ultra 2 of de Apple Watch SE. Via externe verkopers die Apple-producten verkopen is het nog wel mogelijk om aan een Series 9 te komen.

Apple heeft ook een nieuwe versie van de AirPods gepresenteerd. Het gaat om alweer het vierde model. Daarom is nu de tweede versie van de AirPods, uit 2019, niet meer bij Apple te koop. Je kunt nu kiezen uit de AirPods 3 en 4. De AirPods 3, logischerwijs goedkoper dan de 4, werden in 2021 gepresenteerd. Ook de AirPods Max met Lightning-aansluiting is niet meer te koop. Daarvoor in de plaats verkoopt Apple nu de AirPods Max met USB-C-aansluiting, die in feite verder niks verschilt van het vorige model.

Als laatste verkoopt Apple ook niet langer de FineWoven-hoesjes voor iPhones. Het milieuvriendelijke alternatief voor de leren hoesjes van het bedrijf deed vorig jaar zijn intrede, maar op de hoesjes kwam veel kritiek. Dit zijn nu de beste leren hoesjes voor iPhone.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief