©Unsplash

Smartwatches met Google Wear OS worden gezonder dankzij deze samenwerking

Smartwatches met Google Wear OS worden gezonder dankzij deze samenwerking

16 september om 11:20
Laatste update: 16 september om 11:42

Het ontwikkelen van hoogwaardige wearables kost veel tijd. Een nieuw platform dat gaat samenwerken met Google moet het mogelijk maken deze apparaten sneller op de markt te brengen.

Een smartwatch is al heel lang geen gadget meer waarop je de tijd en je notificaties ontvangt. In een rap tempo is het slimme horloge een apparaat geworden dat waakt over de gezondheid van de drager. Onder andere de Apple Watch heeft veel integraties die je kunnen waarschuwen voor eventueel leed. Ook Wear OS beschikt over dergelijke functionaliteiten.

Platform

Een smartwatch maken met goede hoogwaardige functionaliteiten op het gebied van gezondheid vereist veel kunde en expertise. Er moeten geavanceerde sensoren worden geïmplementeerd met de bijbehorende algoritmen. Omdat het hier om de gezondheid van de drager gaat en je daar geen grappen over kunt maken, moet het een en ander ook goedgekeurd worden door de regelmakers en de overheid.

Het bedrijf Masimo gaat een samenwerking aan met Google en Qualcomm om deze ontwikkelingen te versnellen binnen Wear OS. Masimo is een bijzonder bedrijf, want het heeft twee totaal verschillende takken. Aan de ene kant brengt het hoogwaardige audiomerken uit als Denon, Bowers & Wilkin en Marantz. Aan de andere kant is leverancier van hoogwaardige techniek aan de gezondheidszorg.

Ook bekend van Apple-ruzie

Deze laatste tak gaat een platform bouwen waarmee het Google Wear OS de juiste tools geeft om snel een hoogwaardige smartwatches te ontwikkelen. Deze tools zijn hoogwaardige (biometrische) sensoren, software en algoritmen. Qualcomm zal op zijn beurt zorgen voor een naadloze samenwerking met zijn processoren die gemaakt worden voor wearables.

Dit is niet alleen goed nieuws voor de Pixel Watch van Google zelf, maar voor elk bedrijf dat Wear OS wil gebruiken op zijn wearable. Masimo is hierin een betrouwbare partner omdat het al tientallen jaren dergelijke technologie levert aan de Amerikaanse ziekenhuizen. Je kan Masimo ook kennen van de patent-ruzie met Apple. Masimo heeft patenten op het gebied van bloedzuurstofmeters, die Apple zou schenden met zijn recente Apple Watches. In de VS worden Apple Watches daarom vooralsnog zonder die functie geleverd.

Hier kom je meer te weren over wearables. Abonneren op de nieuwsbrief doe je hier