©Scoozy

Deze Nederlandse scootmobiel kan pas echt offroad

Deze Nederlandse scootmobiel kan pas echt offroad

17 september om 13:26
Laatste update: 17 september om 15:34

Een scootmobiel is al lang niet meer een karretje met hele kleintje wieltjes die de stoeprand nog niet op kunnen. Dat bewijst de nieuwste van het Nederlandse Scoozy, waar je zo het bos mee in rijdt.

Het Delftse Scoozy maakt al langer de opvallende Scoozy C die Bram testte. Geen wankel model met kleine wielen, maar een comfortabele stoel op een onderstel met grote wielen waar je best een stoeprand mee op kan. Met een topsnelheid van 18 kilometer per uur, makkelijk besturen en slim afstappen. En met die Scoozy C kon je al best een stukje grasveld meepakken, maar de Scoozy S800 is helemaal gemaakt voor offroad.

De S800 is volgens Scoozy ontworpen voor mensen die moeite hebben met lopen of fietsen vanwege pijn of vermoeidheid. Anders dan de Scoozy C heeft de S800 geen joystick, maar een vertrouwd fietsstuur met remhendel en een duimgashendel. De scootmobiel heeft met 18 inch nog grotere wielen dan de 16 inch wielen van de Scoozy C. Bovendien zijn de wielen van de S800 voorzien van trailbanden met een grover profiel, zodat je makkelijk door de bossen kan rijden.

Comfortabel van de weg

Verder is de vering instelbaar, zodat het rijden op verschuilende oppervlakken comfortabel is. Voor het voorframe is volgens Scoozy gekozen omdat dat meer voetruimte mogelijk maakt en zo zorgt dat de houding van de gebruiker ook tijdens lange ritten goed blijft. Het stuur en de stoel zijn op verschillende manieren verstelbaar. Voor accessoires is er gekozen voor een adapter van Klickfix, zodat er veel bestaande fietsaccessoires op de scootmobiel geklikt kunnen worden.

Het bereik van de Scoozy S800 is 50 kilometer, de topsnelheid is met 18 kilometer per uur gelijk aan die van de Scoozy C. En hoewel offroad rijden kan met de S800, kan je er helaas niet het strand mee op. Dat zand is te los om het gewicht van de scootmobiel te dragen, tenzij er veel dikkere banden op zouden zitten. Voor de S800 heeft Scoozy samengewerkt met Sunrise Medical, één van de grootste bedrijven op het gebied van hulpmiddelen voor mobiliteit.

De Scoozy S800 is er vanaf 6995 euro en wordt begin 2025 geleverd. De Scoozy C ter vergelijking kost 9995 euro.

Meer elektrisch vervoer en mis niets met onze Bright-app.