©Unsplash

Instagram gaat voor elke tiener veranderen

Instagram gaat voor elke tiener veranderen: goed nieuws voor ouders

17 september om 15:43

Meta introduceert tieneraccounts voor Instagram, om onder andere ouders meer controle te geven over wat hun kinderen met de app doen.

Instagram-gebruikers onder de 18 jaar gaan binnenkort allemaal over op zo'n tieneraccount. Standaard staan deze accounts op privé, waarbij nieuwe volgers goedgekeurd moeten worden. Ook kunnen tieners alleen berichten ontvangen van mensen die ze kennen.

Daarnaast krijgen tieners standaard geen gevoelige content te zien, en kunnen ze alleen getagd worden door anderen die ze volgen. Ook krijgen tieners standaard een herinnering om Instagram eens te sluiten als ze meer dan zestig minuten op een dag in de app zitten.

Meer controle voor ouders

Tieners onder de 16 moeten toestemming van hun ouders krijgen om bovenstaande instellingen aan te passen. Ouders kunnen de instellingen zelf ook weer terugzetten.

Daarnaast geeft Instagram ouders meer inzicht in hoe hun kinderen Instagram gebruiken. Ze kunnen zien met wie er de afgelopen zeven dagen is gechat, terwijl de chats zelf wel privé blijven. Ook is te zien over welke onderwerpen hun tieners berichten te zien krijgen.

Ouders krijgen ook meer controle. Zo wordt het mogelijk om een tijdslimiet in te stellen, of Instagram helemaal te blokkeren voor een specifieke tijdsperiode.

Later dit jaar

De tieneraccounts rollen vanaf vandaag eerst uit in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië, maar de Europese Unie is later dit jaar aan de beurt. Daarna volgt de rest van de wereld.

Lees meer over Instagram, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.