Ford laat je liedjes zingen terwijl je auto oplaadt

©Unsplash

Ford biedt karaoke aan elektrische F-150 en Mustang Mach-E
18 september om 00:20
Laatste update: 18 september om 19:16

Ford introduceert een nieuwe karaoke-app voor zijn elektrische voertuigen. Het denkt dat mensen volop liedjes gaan zingen terwijl ze wachten tot hun F-150 Lightning of Mustang Mach-E is opgeladen.

Je kunt natuurlijk ergens een kop koffie gaan drinken, even een wandeling maken of je social media bijwerken terwijl je elektrische auto oplaadt, maar Ford introduceert nu de mogelijkheid om de tijd te doden met karaoke. Hiermee kun je nummers ten gehore brengen in je auto, zonder dat je anderen daarmee lastig valt (tenzij je niet alleen in de auto zit). 

Van romantisch haardvuur naar deejay-skills

Karaoke is alleen mogelijk in de parkeerstand van de auto, net als dat ook vaak geldt voor spelletjes die je in de auto kunt spelen. Tesla heeft bijvoorbeeld de optie om een virtueel haardvuur te laten branden of je deejay-vaardigheden te leren met Trax, zolang je auto in de parkeerstand staat. 

Bij Ford denken ze dat je graag meezingt met de muziek en biedt daarom Stingray Karaoke. Heel makkelijk kom je er niet bij als je het bijvoorbeeld tijdens het rijden wil gebruiken, al is het niet makkelijk. Je bijrijder kan de QR-code die bij het inschakelen van de karaoke-modus scannen om een nummer te kiezen of een playlist te gebruiken. Die bijrijder kan meteen nummers aan de playlist toevoegen en de songtekst lezen via de Stingray-app. Tijdens het parkeren doe je dat als automobilist zelf.

Stingray App

De Stingray App zal via een software-update van Ford naar de auto komen. Eerst wordt de optie uitgerold naar in aanmerking komende F-150 Lightning-auto's en kort daarna naar Mustang Mach-E-bolides in de VS, Canada, Mexico en Europa. Stingray wordt overigens ook gebruikt in andere auto's, namelijk die van het Chinese BYD. Tesla heeft op zijn beurt een eigen platform waarmee je karaoke kunt zingen in de auto. Het is inmiddels bijna niet meer of andere automakers volgen, maar wanneer.

Rutger test elke maand een andere auto, volg het in de Bright Duurtest en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.