©Unsplash

Prijs voor YouTube Premium gaat omhoog

Prijs voor YouTube Premium gaat omhoog: dit ga je binnenkort betalen

Vandaag om 13:32

Google verhoogt de prijs van YouTube Premium met 2 tot 8 euro per maand. Wanneer de nieuwe prijs in gaat is nog niet duidelijk.

Binnenkort betaal je voor een individueel abonnement op YouTube Premium geen 11,99 euro meer, maar 13,99 euro. Studenten betalen geen 6,99 euro meer, maar 8,99 euro. De prijs voor een familieabonnement stijgt het hardst, van 17,99 euro naar 25,99 euro.

Ook voor YouTube Music ga je meer betalen. De prijs voor een individueel abonnement gaat omhoog van 6,99 euro naar 10,99 euro. Het Music Family-abonnement gaat van 14,99 euro naar 17,99 euro.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe prijzen ingaan. De prijzen zijn al wel op de websites van YouTube en YouTube Music te vinden, zoals gespot door website Tweakers. Abonnees hebben er alleen nog geen bericht over gekregen.

Waar blijft het goedkope abonnement?

Met YouTube Premium worden alle reclames van de videodienst verwijderd en krijg je toegang tot YouTube Music. Ook kun je video's op de achtergrond afspelen, in picture-in-picture kijken en krijg je een extra beeldkwaliteit (1080p Premium).

Eerder bood Google YouTube Lite aan, een goedkoper abonnement voor enkel het verwijderen van reclames. Sinds oktober 2023 is dit abonnement niet meer beschikbaar. Eerder dit jaar beloofde Google wel met 'meer abonnementsopties' en 'nieuwe abonnementen' te komen. Vooralsnog is dat niet gebeurd. 

Lees meer over YouTube, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.