©Unsplash

Hollywood wil van zijn Tesla's af

Tesla aanzienlijk minder populair: Hollywood wil van de auto’s af

Vandaag om 17:00

Tesla’s waren ooit een soort statussymbool, maar inmiddels vermindert de populariteit ervan op sommige plekken. Eén van die plekken is Hollywood, waar men graag van de auto’s af wil, maar nog aan leasecontracten vastzitten. 

Het probleem ligt niet zozeer bij de auto’s, maar bij de leider van Tesla, Elon Musk. Hij spreekt zich de laatste tijd steeds vaker extreem rechts en racistisch uit en staat pontificaal achter Donald Trump, een van de twee presidentskandidaten. Hollywood is het daar duidelijk niet mee eens: Tesla daalt flink in populariteit in Tinseltown.

Van dé auto naar de meh-auto

Debbie Levin, CEO van de Environmental Media Association, zegt dat Elon erg uitgesproken is en dat zijn politieke kijk niet zo populair is in de entertainment-industrie. “De Tesla werd jaren geleden dé auto op het gebied van elektrificatie. Als je 100.000 dollar aan een auto kon uitgeven, was dat de manier om te laten zien dat je om het milieu geeft.” In Hollywood zie je dan ook niet anders dan Tesla’s rondrijden. Nu wordt dat minder: er worden 25 procent minder Tesla’s verkocht in Californië. “De verkoop van EV’s groeit nog steeds, maar niet zo snel als voorheen. Tesla verliest echter omzet, volume en marktaandeel.”

Ook bedrijven die zich bezighouden met de data rondom autokeuze onderschrijven dat Tesla een dalende trend laat zien. Zo zegt Alexander Edwards van consultancybedrijf Strategic Vision tegen TheHollywoodReporter: “Sommige mensen die nu een Tesla hebben, zijn zo boos dat ze hun leasecontract vernietigen en ervan weglopen. De meeste mensen hebben echter niet de financiële mogelijkheden. Dus hoe groot die omvang is zullen we pas de komende drie jaar echt zien. Maar we voorspellen dat er een uittocht komt als er niet snel iets verandert.”

Cybercab

Helemaal voorbij met Tesla is het ook weer niet: er wordt in Hollywood een Tesla-café gemaakt waar enthousiasme over is en ook de Cybertruck is regelmatig op de weg te zien in Californië. Ook is Hollywood waarschijn een belangrijke locatie voor een nieuwe aankondiging van Tesla. Tesla-ceo Elon Musk en Warner Bros-topman David Zaslav zouden dikke vrienden zijn. Tesla zal zijn robottaxi Cybercab waarschijnlijk op 10 oktober onthullen in de studio van Warner Bros. Deze volledig zelfrijdende taxi zou geen wiel of pedalen hebben, zelfs niet om te remmen, en je kunt er eentje huren door een speciale Tesla-app te gebruiken. Althans, dit zijn allemaal geruchten, er worden over de onthullingslocatie of over de robottaxi’s zelf nagenoeg geen officiële uitspraken gedaan.

Op de hoogte blijven? Dat doe je met de Bright-app.