Opvallend: Tesla zwakt belofte over zelfrijdende functie ineens af

©mkbhd

Tesla zwakt beloftes over zelfrijdende auto's af
10 september om 22:04

Tesla lijkt zijn beloftes over volledig zelfrijdende auto's te temperen. Op de website van het bedrijf is de beschrijving van het Full Self-Driving (FSD)-pakket in stilte aangepast.

Waar Tesla eerst sprak over 'volledige zelfrijdende mogelijkheden', staat er nu 'volledig zelfrijdend onder toezicht'. Deze subtiele, maar belangrijke wijziging komt na jaren van soms wat te ambitieuze uitspraken door Tesla-baas Elon Musk. Hij beloofde herhaaldelijk dat alle Tesla's gebouwd sinds 2016 uiteindelijk volledig autonoom zouden kunnen rijden. Musk riep ook dat Tesla-eigenaren hun auto's zouden kunnen inzetten als robotaxi's, waardoor de waarde van de auto's zou stijgen.

Tot nu toe zijn deze beloftes niet waargemaakt. Sterker nog, Tesla heeft de prijs van het FSD-pakket doorheen de jaren verlaagd van 15.000 naar 8.000 dollar. Dit heeft een negatief effect gehad op de waarde van tweedehands Tesla's.

Nieuwe formulering

De nieuwe formulering op de Tesla-website wijst er volgens Electrek op dat kopers nu een systeem aanschaffen dat altijd onder toezicht van de bestuurder moet blijven. Er wordt wel vermeld dat de 'momenteel' beschikbare functies toezicht vereisen, wat suggereert dat dit in de toekomst zou kunnen veranderen. Volgend jaar wil Tesla de FSD-functie ook in Europa uitbrengen, maar daarvoor is het wel afhankelijk van goedkeuring door toezichthouders.

Onthulling Tesla Robotaxi

Deze aanpassing komt op een opvallend moment. Tesla staat namelijk op het punt een nieuw elektrisch voertuig te onthullen dat specifiek is ontworpen als robotaxi. Veel is er nog niet over bekend. Zo is het de vraag of de Tesla Robotaxi nog wel een stuur en pedalen heeft. De onthulling vindt op 10 oktober plaats. 

Lees meer over Tesla en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.