Geschrokken Tesla-rijders: onze auto's rijden door rood licht na de nieuwe update

©Unsplash

Geschrokken bestuurders: Tesla's rijden door rood licht na nieuwe update

Tesla’s nieuwste update voor het rijhulpsysteem Full Self-Driving zorgt voor gevaarlijke situaties. Meerdere Tesla-rijders zeggen dat hun auto’s na de update door rood licht zijn gereden.

Tesla brengt regelmatig updates uit van zijn Full Self-Driving (FSD), het rijhulpsysteem dat sinds 2020 door Amerikaanse Tesla-rijders kan worden getest. Sinds kort kunnen Tesla-eigenaren zelfs FSD een maand lang gratis proberen. Na een nieuwe update van het systeem stromen er klachten binnen over Tesla-auto’s die met FSD ingeschakeld door rood licht zijn gereden.

Bij sommige Tesla-rijders gebeurde dat zelfs herhaaldelijk. "Hopelijk weet Tesla dat zijn software op dit moment op een heel gevaarlijk niveau zit", schrijft een van de bestuurders op Reddit. Het bedrijf kan de problemen met een volgende update weer oplossen.

Onderzoek naar fatale ongelukken

Tesla ligt al jaren onder vuur vanwege de zorgen over de verkeersveiligheid van de rijhulpsystemen AutoPilot en FSD. De Amerikaanse overheid doet onderzoek naar de rol van de Tesla-systemen bij een hele reeks ongelukken, waarvan er zeker dertien fataal waren.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten deed Tesla niet genoeg om de problemen aan te pakken. Ook zou het publiek zijn misleid doordat het bedrijf en ceo Elon Musk de mogelijkheden van de rijhulpsystemen hebben overdreven. 

Tesla Robotaxi

In oktober onthult Tesla het ontwerp van zijn langverwachte zelfrijdende Robotaxi, die mogelijk geen stuur en pedalen heeft. 

Kijk ook onze ervaringen met de zelfrijdende Waymo-taxi.

Lees meer nieuws over Tesla en blijf op de hoogte met onze app.