© Philips Hue

Philips Hue krijgt deze handige Niet Storen-functie

Philips Hue heeft nu een langverwachte handige functie: Niet Storen

24 september om 22:55

Philips Hue heeft een nieuwe functie uitgebracht voor zijn bewegingssensoren. Die sensoren gebruik je om automatisch je slimme lampen aan en uit te laten gaan op basis van gedecteerde bewegingen. Maar soms wil je dat juist niet en daarom is er nu een nieuwe optie.

De nieuwe functie 'Mijn scène niet verstoren' was eerder al in een testversie opgedoken onder Hue Labs, maar met dat onderdeel is Philips Hue in juni gestopt. De Niet Storen-functie is deze week uitgebracht in de Hue-app. De functie is te gebruiken met de Hue-bewegingssensor, de buitensensor en de bewegingsdetector van de Hue Secure-beveiligingscamera's.

Als je de functie activeert, reageert de bewegingsmelder alleen als alle lampen in de kamer of zone zijn uitgeschakeld. Als je al een scène hebt geselecteerd of een lamp hebt aangezet, reageert de sensor dus niet meer op een gedetecteerde beweging. Als je bijvoorbeeld op de bank geniet van een avondje voor de buis, dan hoef je je met deze nieuwe optie geen zorgen te maken over lampen die door bewegingen aan of uit worden gezet.

Even zoeken in de instellingen

De nieuwe functie zit best wel verstopt in de instellingen in de Philips Hue-app. Ga bij de Instellingen naar Accessoires, dan naar de sensor en selecteer een tijdsperiode onder 'Gedrag' en activeer dan 'Niet storen'. De optie is beschikbaar voor elk tijdslot.  

Philips Hue heeft de functie met een serverupdate toegevoegd, maar volgens Hueblog is het mogelijk dat nog niet alle Hue-gebruikers hem momenteel zien. De uitrol zal geleidelijk gaan. Je moet in elk geval de Hue Bridge-update 1966117030 geïnstalleerd hebben. 

Lees meer over Philips Hue en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.