©Ubisoft

Ubisoft stelt Assassin's Creed Shadows uit: dit is waarom

Dit is waarom Assassin's Creed Shadows is uitgesteld

Vandaag om 21:18
Laatste update: om 21:19

Gamebedrijf Ubisoft heeft de release van de nieuwe game Assassin's Creed Shadows uitgesteld. Het spel in de populaire reeks zou eerst in november verschijnen, maar Ubisoft heeft een goede reden om de lancering op te schuiven.

Assassin's Creed Shadows wordt nu op 14 februari 2025 uitgebracht, maakte Ubisoft vanavond bekend bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Het besluit volgt na de tegenvallende verkoopcijfers van een andere Ubisoft-game, Star Wars Outlaws, die de laatste tijd veel kritiek van gamers kreeg. "We hebben naar de feedback van spelers geluisterd", zegt Ubisoft.

Meer tijd om beloftes waar te maken

"De lessen uit de release van Star Wars Outlaws hebben ons ertoe aangezet om extra tijd te nemen om Assassin's Creed Shadows verder te polijsten", aldus het gamebedrijf in een verklaring. Door de extra tijd voor de ontwikkeling hoopt Ubisoft ‘de belofte van ons avontuur met twee hoofdrolspelers waar te maken, met Naoe en Yasuke die twee heel verschillende speelstijlen brengen’.

Alle gamers kunnen op 14 februari tegelijkertijd de game spelen en wie de game pre-ordert, krijgt de eerste uitbreiding gratis. Ubisoft geeft mensen die al een pre-order hebben gedaan hun geld terug. In tegenstelling tot eerdere games in de Assassin's Creed-serie, bevat de aankomende titel geen Season Pass.

Ninja's en samoerai

In Assassin's Creed Shadows, dat zich afspeelt in feodaal Japan, staat de strijd tussen ninja's en samoerai centraal. De game wordt uitgebracht voor de PlayStation 5, Xbox Series S en X, en de PC.

Lees ook over ons bezoek aan het nieuwe Nintendo Museum.

Volg meer over games en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.