Getest: deze kleine mobiele podcast-studio biedt veel voor weinig

Getest: deze kleine mobiele podcast-studio biedt veel voor weinig

Roland, bekend van de synthesizers, heeft een microfoon op de markt gebracht die van je smartphone een volledige podcast of live streaming studio maakt.

De Go:Podcast Studio is een USB-condenser-microfoon die je kunt verbinden aan je smartphone en kunt bedienen met de bijbehorende app. Vanuit die app kun je livestreamen naar bijvoorbeeld Youtube en Twitch. Niet alleen de audio, maar ook de videobeelden van de camera van je telefoon en als je nog een telefoon over hebt kun je ook die als camera gebruiken. Dat maakt dit op papier de ultieme kit voor livestreamen of podcasten op reis.

Wij hadden met de installatie de nodige moeite. Als je een recente telefoon hebt met een USB-C poort dan kun je met één kabel van telefoon naar microfoon. Maar als je een iPhone hebt met een lightning-kabel, dan heb je een splitter nodig die USB-A en USB-C maakt van je Lightning Port. Ik kocht deze goedkope unit op Amazon voor €12. Die werkt prima. De officiële adapter van Apple kost €50.

Valt niet tegen

Toen we de splitter aangesloten hadden werkte de set uitstekend. Voor €140 heb je dan een set waarmee je solo kunt livestreamen, waar je ook maar bent. Je kunt tegelijk de voor- en achtercamera van je telefoon gebruiken, of een tweede telefoon toevoegen aan je stream. De microfoon kun je op vier manieren instellen. Cardioide, omni, stereo en geflipte stereo. De geluidskwaliteit is duidelijk het beste als je cardioid gebruikt en in je eentje voor de mic zit.

Je zult voor je livestream vermoedelijk nog wel een statief nodig hebben, maar verder ben je aardig compleet. De app kun je gebruiken zonder dat je een abonnement hoeft af te sluiten en daarbij kun je tekst, video’s en foto’s in beeld laten komen en achtergrond muziek afspelen die allemaal in de app zitten.

Wil je een handzame livestream of podcast oplossing voor één stem, dan is deze Roland set voor €140 een no-brainer. De Rodecaster Duo bijvoorbeeld, die geen videomogelijkheden heeft kost zonder microfoons al bijna het viervoudige.

Meer Bright reviews en mis niets met onze Bright-app.