Xiaomi introduceert nieuwe smartphones, stofzuigers, oordopjes en meer

©Xiaomi

Xiaomi introduceert nieuwe smartphones, stofzuigers
26 september om 16:46
Laatste update: 26 september om 21:28

Xiaomi komt met twee nieuwe smartphones op de markt, met een focus op fotografie en AI. Daarnaast introduceert het bedrijf nieuwe stofzuigers, oordopjes en een fitnesstracker.

Met de nieuwe 14T serie richt Xiaomi zich voornamelijk op hen die mooie foto's willen maken met hun smartphone. Xiaomi werkt daarvoor samen met Leica, en de toestellen gebruiken AI om in slechte lichtomstandigheden betere kiekjes te maken.

De 14T Series komt in twee smaken: de 14T en 14T Pro. Beide toestellen hebben een 50 megapixel-hoofdcamera, met daarnaast een 50 megapixel-telelens en een 12 megapixel-groothoeklens. Ook hebben beide toestellen toegang tot allerlei AI-functies, zoals Circle to Search van Google. Daarnaast kun je opnames laten transcriberen of vertalen, voorwerpen uit foto's wissen en gepersonaliseerde avatars maken van portretfoto's.

Snellere chip

De Pro-versie heeft een snellere chip, laadt sneller op en heeft een subtiel ander design met afgeronde randen. Wel zijn beide toestellen in dezelfde kleuren verkrijgbaar: zwart, blauw en grijs.

De Xiaomi 14T is vanaf 649,99 euro verkrijgbaar met 12GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. Voor 50 euro meer krijg je 512GB opslagruimte. De 14T Pro is vanaf 899,99 euro verkrijgbaar met 12GB werkgeheugen en 512GB opslagruimte. Voor 100 euro extra krijg je 1TB opslagruimte.

Stofzuigers, fitnesstrackers en oordopjes

Daarnaast brengt Xiaomi de robotstofzuiger Vacuum X20 Max op de markt, met een automatisch dweilsysteem waarbij je zelf de temperatuur kunt instellen. Binnen drie uur moet de dweil via hete lucht weer droog zijn om geurtjes te voorkomen. Dankzij de 5200mAh-accu kan de stofzuiger 120 minuten lang aan het werk.

Ook deze stofzuiger krijgt een extra krachtige versie met de X20 Pro. Deze stofzuiger kan tot 160 minuten lang schoonmaken. Een prijs voor deze stofzuigers is nog niet bekend gemaakt.

De nieuwe Xiaomi Buds 5 zijn draadloze oordopjes met actieve ruisonderdrukking voor 99,99 euro. De Smart Band 9 is een nieuwe fitnesstracker met 150 sportmodi en een batterijduur van 21 dagen, met een prijskaartje van 39,99 euro. De Xiaomi Watch 2 is er vanaf nu ook in het grijs en is vanaf 169 euro verkrijgbaar. 

Lees meer over Xioami, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.