Deze e-bike van Decathlon schakelt zelf en heeft een grote batterij

© Decathlon

Deze e-bike van Decathlon schakelt zelf en is erg veelzijdig
26 september om 23:00
Laatste update: 26 september om 23:01

De nieuwe E-Actv 900 van Decathlon is een elektrische fiets die er stevig uitziet en ook geschikt is voor langere tochten. Met de unieke middenmotor van Decathlon hoef je nooit zelf te schakelen.

Een van de bijzondere dingen aan de E-Actv 900 e-bike van Decathlon is dat hij voorzien is van een Owuru-motor. Die middenmotor heeft ingebouwde versnellingen en schakelt automatisch door middel van een continue variabele transmissie. Dat betekent dat je een trapcadans in kan stellen en dat de fiets zorgt dat je die cadans houdt, ongeacht hoe hard je gaat.

Vorig jaar kwam Decathlon al met een elektrische stadsfiets met deze motor, maar nu komt er dus ook een zogenaamde 'hybridefiets' op de markt. De E-Actv 900 is volgens de fabrikant zowel geschikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer als voor langere tochten op vrije dagen.

130 kilometer actieradius

De andere specificaties van de e-bike zijn grotendeels goed. Zo zijn er hydraulische schijfremmen aanwezig, lekbestendige banden en een verende voorvork. De e-bike biedt 65 Nm-koppel.

Het voor- en achterlicht werken op de batterij van de fiets. Met die 694Wh-batterij van Samsung kan je in de ecomodus tot 130 kilometer fietsen. In de turbo-modus krijg je 375 procent trapondersteuning, maar hoe klein je actieradius dan is, vermeldt Decathlon niet.

Ketting en bagagedrager

De bagagedrager kan tot 27 kg dragen en ondersteunt het MIK-systeem voor het monteren van accessoires, zoals kinderzitjes en fietstassen. De fiets zelf weegt 26 kg en kan in totaal 150 kg dragen. Op het stuur zit een klein kleurenscherm.

Het voornaamste minpunt aan deze fiets is de ketting. Een fiets met riemaandrijving gaat langer mee en vereist minder onderhoud. Ook is de kans op een vieze of roestige ketting groter door het ontbreken van een kettingkast.

Wachten op de introductie

De nieuwe e-bike is nu nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar staat al wel op de site van Decathlon Nederland. De prijs is 2700 euro.

Eerder deze week kwam fabrikant Engwe met een andere opvallende e-bike, die een maximale actieradius van 350 kilometer heeft.

Lees meer over elektrische fietsen en volg onze updates op ons WhatsApp-kanaal.