Deze draadloze controller elimineert lag als je games streamt

©LG

Draadloze controller elimineert lag bij games streamen
Vandaag om 15:24

Games streamen wordt steeds populairder, maar vertraging blijft een probleem. LG en Razer willen daar wat aan doen met een speciale controller.

Volgens LG is dit de eerste gamecontroller met Ultra-Low Latency-bluetooth. Dat is een nieuwe standaard die nog volop in ontwikkeling is, om de vertraging van draadloze controllers te verminderen. Ze moeten dan net zo goed werken als controllers die je met een kabel aansluit.

Games streamen biedt de mogelijkheid om de nieuwste games op allerlei apparaten te spelen. Denk aan smartphones of Chromebooks. Een controller aansluiten is dan niet altijd praktisch.

Stadia

Google probeerde met zijn dienst Stadia vertraging op te lossen door de controllers via wifi aan te sluiten. Toen de dienst werd stopgezet, stuurde Google een update rond om ook bluetooth mogelijk te maken op de Stadia-controller.

Veel details over de controller van LG en Razer zijn nog onduidelijk. Niet alleen heeft het apparaat nog geen naam, maar ook nog geen prijs of releasedatum. Mogelijk moeten we nog geduld hebben tot techbeurs CES begin januari, voor meer details.

Lees meer over games, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.