Grote klap voor Nederlandse game-industrie: Dutch Game Garden sluit deuren

©Dutch Game Garden/Flickr

Dutch Game Garden moet sluiten
6 september om 13:40

Na 17 jaar sluit het Utrechtse Dutch Game Garden in januari 2025 haar deuren. De broedplaats voor Nederlandse gamemakers krijgt niet genoeg subsidie meer.

Dutch Game Garden noemt zichzelf de "hoeksteen van de Nederlandse game-industrie", wat in de afgelopen 17 jaar zeker zo is gebleken. Veel bekende, kleinere, Nederlandse games, hebben een start bij deze organisatie. Van Ridiculous Fishing tot Reus.

De organisatie hielp gamemakers onder andere met de zakelijke kant van een game maken, en de marketing van het product. Ook werden er netwerklunches gehouden, en organiseerde Dutch Game Garden het jaarlijkse evenement INDIGO om games te tonen aan pers en publiek.

Gedwongen te sluiten

"We zijn trots op wat we de afgelopen 17 jaar hebben bereikt en het effect dat onze inspanningen heeft gehad op de Nederlandse game-industrie", stelt Peter Laanen, voorzitter van het Raad van Bestuur. "Helaas zijn we gedwongen om onze deuren te sluiten."

De sluiting heeft volgens de organisatie te maken met een "gewijzigd subsidielandschap". De Dutch Game Garden werd mede mogelijk gemaakt door Provincie Utrecht.

Lees meer over games, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.