Vreemde auto gespot: is dit de nieuwe goedkope Tesla?

©Reddit Jacknv

Is de nieuwe goedkope Tesla nu al gespot?
27 september om 21:42
Laatste update: 27 september om 21:50

Een opmerkelijk prototype van de Tesla Model 3 is gespot op de snelwegen in Californië. De auto, die voorzien is van een camouflagepatroon, zou opvallende kenmerken hebben die erop kunnen wijzen dat Tesla bezig is met het testen van een goedkopere auto.

Een video van de auto, die op Reddit verscheen, toont een gecamoufleerde Tesla met het design van het laatste model van vorig jaar, maar met een voorkant die overeenkomt met de oudere versie van de Model 3. Het geheel is een opvallende verschijning. Het zou volgens Electrek mogelijk een prototype van een nieuwe, goedkopere Tesla kunnen zijn, waar Elon Musk het jaren geleden al over had.

Overigens zou de testrit een stuk minder opvallen zonder de camouflage. Veel bestuurders zouden waarschijnlijk denken dat het om een standaardmodel ging. Misschien was opvallen dus wel de bedoeling.

Onder de 25.000 dollar

Het goedkopere model zou mogelijk in 2025 worden gelanceerd voor een prijs van onder de 25.000 dollar. Onderzoek van Deloitte heeft eerder aangetoond dat de aanschafprijs voor de meeste consumenten nog steeds de grootste factor is bij de aankoop van een elektrische auto. Bovendien is het subsidiepotje van de overheid voor elektrische auto's inmiddels leeg. Ondertussen hijgen de Chinese automerken Tesla in de nek en die concurrenten komen met meer goedkope EV's.

Tesla kan het zich niet permitteren om achter te blijven in deze race. Hoewel Tesla misschien nog altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt, maakt dat weinig uit als je budget tot 25.000 euro reikt en je niet eens overweegt daarboven te kijken.

Goedkopere versies Model 3 en Model Y

Elon Musk schrapte eerder twee programma's die bedoeld waren om goedkopere EV's te bouwen op een geheel nieuw voertuigplatform. In plaats daarvan richtte het bedrijf zich meer op de ontwikkeling van de zelfrijdende Robotaxi, die volgende maand wordt onthuld.

Het zou volgens Electrek kunnen dat dit nieuwe prototype een van twee goedkopere modellen is, die nog gebaseerd zijn op de Model 3 en Model Y, maar ook al een deel van de techniek van het nieuwe platform gebruiken. Ze zouden dan geproduceerd kunnen worden op Tesla's bestaande productielijnen. 

Lees meer over elektrisch rijden of Tesla en mis niets met onze Bright-app.