©Motorola

Deze nieuwe telefoons van Motorola beloven stukken minder snel, eh, stuk te gaan

Deze nieuwe telefoons van Motorola beloven stukken minder snel, eh, stuk te gaan

Vandaag om 16:36

Motorola heeft twee nieuwe toestellen onthuld die nog langer mee moeten gaan. Qua updates, maar eigenlijk vooral qua fysieke levensduur.

Telefoons krijgen tegenwoordig steeds langer software-updates. Dat is leuk, maar in 5 jaar of meer kan er veel gebeuren. Dan kan je nog wel een update krijgen, dan moet je telefoon het nog wel doen. Die kans wil Motorola vergroten met de moeite moto g75 en ThinkPhone25. Die tweede is vooral gericht op zakelijke gebruikers, in navolging van de ThinkPad-laptops.

Beide toestellen voldoen aan de militaire cerficeringen MIL-STD-810H. De Moto g75 heeft Gorilla Glass 5, de ThinkPhone25 zelfs Gorilla Glass 7. Ook is het zakelijke toestel gemaakt van Aramidevezel, dat sterker is dan staal. De toestellen zijn ook IP68 stof- en waterdicht: dat is genoeg voor maximaal een half uur onder water tot 1,5 meter diepte. Kom je uit het water, dan heeft de g75 de Water Touch-technologie zodat je na het zwemmen of tijdens een regenbui alsnog het scherm gewoon kan bedienen. De ThinkPhone25 werkt bij temperaturen van -30ºC tot 60°C, en bij 95% luchtvochtigheid.

Stevig is niet per se duur

De ThinkPhone25 heeft een 6,36-inch oled-scherm met een 13 procent hogere resolutie van zijn voorganger. De boel draait op de MediaTek Dimensity 7300-processor en krijgt 5 jaar aan Android-updates. Het toestel is ook beschikbaar met een zakelijk ondersteuningspakket, inclusief drie jaar garantie, een Clean OS, Zero Touch Management, één jaar Moto Devices Manager, één jaar Software Control. De ThinkPhone25 is er in de kleur Carbon Black en wordt vanaf midden november geleverd voor een adviesprijs van 499,99 euro.

De moto g75 heeft een 6,78-inch Full HD+-scherm, en draait op de Snapdragon 6 Gen 3. Het toestel heeft onder meer een 50 megapixel hoofdcamera en een biedt ook 5 jaar Android-updates. Dit toestel is er in de kleur donkergrijs, maar via de website van Motorola zijn exclusief de kleuren Sky Gray en Relucent Blue verkrijgbaar. De Motorola g75 is er vanaf eind oktober en heeft een adviesprijs van 299,99 euro.

Meer nieuws rond Motorola en mis niets met onze Bright-app.