Caleb Olson

Deze drone kan hondendrollen opruimen

Uitvinding: een drone die hondenpoep kan opruimen

30 september om 23:36
Laatste update: 1 oktober om 01:53

De 'Poopcopter' is een drone die in staat zou zijn om de grote boodschap van je hond op te ruimen, en dat geheel handsfree. Voorlopig is het een prototype, maar het is toch leuk om alvast naar uit te kijken.

Een drone die de uitwerpselen van je hond opruimt - dat klinkt als een droom van menig hondeneigenaar, en wellicht ook van buren die hun schoenen liever schoon houden. Zo onrealistisch is het idee niet. Het opvallende concept komt van de Amerikaanse ontwikkelaar Caleb Olson, die een demo van de 'Poopcopter' gaf tijdens het evenement Minnedemo 40.

Opsporen met laser

De ontwikkelaar van de drone houdt zich al langer bezig met de uitdaging waar baasjes dagelijks mee te maken hebben: het opruimen van hondendrollen. Eerder kwam Olson al met een soort laser die heel precies kon detecteren waar je hond zijn stinkende 'landmijn' had verstopt.

Maar waarom daar stoppen, dacht hij. Zou het niet geweldig zijn als een robot dat werk voor je kon doen? Tenzij je een hond van een enorm formaat hebt, zou een drone hier prima mee uit de voeten moeten kunnen, zou je denken. Olsen laat het prototype van zijn Poopcopter zien in onderstaande video:

Opruimen zonder neus

De drone werkt met een ruime zak aan de binnenkant en een aantal tandwieltjes aan de buitenkant. De drone kan landen op het doelwit, het oppakken en veilig opbergen. 

Olson merkt op dat hetzelfde mechanisme in staat zou zijn om de inhoud ook ergens anders te droppen – geen prettig idee als je de drone plots boven je tuin ziet vliegen als je achter de BBQ staat.

Krijgt een staartje?

Hoewel het momenteel slechts een prototype is en nog geen echt product, zou enige commerciële opvolging niet onlogisch zijn. Misschien zit er wel een Kickstarter-project in. Het is in elk geval een gadget die de aandacht van hondenbezitters zal trekken. Wie weet is Olsons mechanisme ooit te koop als een losstaande module die je op een bestaande drone kunt bevestigen.

“Ik ben benieuwd waar het project toe leidt", laat Olsen weten. "Ik kom binnenkort met een YouTube-video van betere kwaliteit met meer complete beelden en een demonstratie van de mogelijkheden."

Lees meer over gadgets en blijf op de hoogte met onze Bright-app.