Bose geeft zijn nieuwe draadloze speaker een stijlvol ontwerp

©Bose

Bose komt met deze strakke bluetooth-speaker
1 oktober om 21:28

Fabrikant Bose heeft een nieuwe draadloze speaker onthuld. De SoundLink Home Bluetooth Speaker heeft een stijlvol ontwerp gekregen met een aluminum behuizing.

Bose is vandaag gestart met de verkoop van zijn nieuwe bluetooth-speaker. Hij is verkrijgbaar in twee kleuren: lichtgrijs en donkergrijs. De Soundlink Home meet 21,6 bij 11,2 bij 5,8 centimeter en krijgt een gewicht van nog geen kilo.

Het apparaat maakt volgens Bose gebruik van speciale technologie om diepe bastonen te produceren. Voor een nog rijker geluid kun je twee speakers aan elkaar koppelen voor stereoweergave.

Accuduur van negen uur

De SoundLink Home is niet alleen draadloos te gebruiken via Bluetooth, maar heeft ook een USB-C-aansluiting voor directe verbinding met bijvoorbeeld een laptop. De SoundLink Home heeft een batterij die volgens Bose zo’n negen uur meegaat. Het duurt vier uur om het apparaat op te laden. Dat gebeurt via de USB-C-aansluiting.

De luidspreker ondersteunt geen wifi, wat ook betekent dat je geen toegang hebt tot Apple AirPlay.

Ingebouwde microfoon voor bellen

Handig voor multitaskers: de speaker heeft een ingebouwde microfoon waarmee je telefoongesprekken kunt voeren. Ook kun je via de luidspreker de spraakassistent van je telefoon gebruiken. 

Minder handig is dan weer dat de SoundLink Home geen resistentie heeft tegen water of stof. Met de behuizing van geanodiseerd aluminium en een stoffen afdekking is hij dan ook vooral bedoeld voor gebruik binnenshuis, waarbij de speaker in je interieur gezien mag worden.

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Bose SoundLink Home is in de VS nu te koop voor 219 dollar, maar verschijnt binnenkort pas in Nederland. De europrijs is momenteel nog niet bekend.

Volg meer gadget-nieuws en abonneer je op onze nieuwsbrief.